Autorităţile din Iordania au închis mormântul lui Aaron, după ce turişti israelieni s-au rugat în incintă
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Autorităţile iordaniene au închis locul unde, potrivit tradiţiei, este înmormântat Aaron, fratele lui Moise, după apariţia unor fotografii şi videoclipuri care arătau un grup de turişti evrei care se rugau în acest loc, au informat vineri autorităţile, citate de DPA.

Ministrul iordanian pentru afaceri islamice Abdel-Nasser Abul Bassal a închis joi mormântul, precizând că vizitarea va fi permisă doar cu permisiune de la minister, a indicat cabinetul de la Amman. 

Decizia a venit după ce "turiştii au intrat ilegal în mormânt" a declarat cabinetul, adăugând că ministerul va cerceta cine este în spatele acestui incident.

Vizitele la mormântul lui Aaron sunt rare, deoarece acesta este situat în vârful unui munte, la care se ajunge după o ascensiune dificilă. Mormântul este amplasat în apropierea sitului arheologic Petra, din sudul Iordaniei.

Fotografiile şi videoclipurile publicate de mass-media iordaniene şi israeliene, în care se poate vedea cum un grup de turişti evrei se roagă atât în interiorul cât şi în afara mormântului, au provocat furie în rândul cetăţenilor şi parlamentarilor iordanieni.

Ministerul israelian de Externe a precizat într-o declaraţie că se află în contact cu Ministerul iordanian de Externe şi "verifică ce s-a întâmplat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel