Autoritățile din capitala indiană au închis școlile din cauza căldurii toride. 47,4 grade Celsius în Delhi - FOTO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A fost ordonată închiderea școlilor din New Delhi din cauza temperaturilor ridicate.

Autoritățile din New Delhi au ordonat ca școlile să se închidă mai devreme pentru vacanța de vară, după ce în Delhi temperatura a ajuns la 47,4 grade Celsius.

Oficialii au transmis școlilor să închidă anticipat, cu „efect imediat”, din cauza căldurii toride, potrivit unui ordin guvernamental citat marți de Hindustan Times, reducând termenul cu câteva zile.

Biroul meteorologic indian a avertizat asupra unor „condiții de caniculă severă” în această săptămână, atingând luni un maxim de 47,4 grade Celsius în suburbia Najafgarh din Delhi - cea mai ridicată temperatură din întreaga țară.

Autoritățile din alte state - printre care Haryana, Madhya Pradesh, Punjab și Rajasthan - au ordonat, de asemenea, închiderea școlilor, potrivit India Today.

Foto: Agerpres

India este obișnuită cu temperaturile toride de vară, dar ani de cercetări științifice au constatat că o criză climatică face ca valurile de căldură să devină mai lungi, mai frecvente și mai intense.

Departamentul de Meteorologie Indian a avertizat asupra impactului căldurii asupra sănătății, în special a copiilor, a persoanelor în vârstă și a celor cu boli cronice.

În mai 2022, în unele zone din Delhi s-a atins o temperatură de 49,2 grade Celsius, a relatat presa indiană la acea vreme.

La vot pe caniculă

Următoarea rundă de vot în cadrul alegerilor din India, care durează șase săptămâni, are loc sâmbătă, inclusiv în Delhi. Prezența la vot a scăzut, analiștii sugerând că vremea mai caldă decât media este un factor - precum și așteptarea generalizată că premierul Narendra Modi va câștiga cu ușurință un al treilea mandat.

Foto: Agerpres

Comisia electorală din India a format un grup de lucru pentru a analiza impactul valurilor de căldură și al umidității înainte de fiecare rundă de vot.

În același timp, statele din sudul Indiei, inclusiv Tamil Nadu și Kerala, au fost lovite de ploi abundente în ultimele zile.

Săptămâna trecută, furtuni puternice au lovit alte părți ale țării, inclusiv capitala financiară, Mumbai, unde vânturile puternice au distrus un panou publicitar care a ucis 16 persoane și a lăsat zeci de alte persoane blocate, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel