Autobiografia lui Marin Moraru, evenimentul Târgului Gaudeamus
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Maestrul Marin Moraru – ”Suntem ce sunt amintirile noastre” – lansare-vedetă a Editurii ALL la târgul de carte Gaudeamus 2014.

Grupul Editorial ALL își așteaptă cititorii la cea de-a XX-a ediție a Târgului Gaudeamus, la stand cu lansări-eveniment, sesiuni de autografe cu autori români, dar și străini. Iubitorii de carte vor avea parte și de o serie de promoții speciale. Pentru sume cuprinse între trei și șapte lei, oricine poate să își îmbogățească biblioteca personală cu o sumedenie de cărți interesante. Vor avea de unde alege dat fiind faptul că sunt peste 400 de titluri din literatura română, dar și din cea străină. Printre cele mai bune volume se numără și o lucrare autobiografică scrisă de maestrul Marin Moraru.

Lansări: Joi, 21 noiembrie, ora 14:00, la Standul ALL, ”Trolul fără inimă” de Asbjornsen şi Moe, carte pentru copii în colecţia Călătorii în lumea basmelor. Despre carte: ”Trolul fără inimă” îl are ca personaj pe Cenuşotcă, cel mai tânăr dintre fiii regelui, care pleacă să-și salveze fratii transformați în stană de piatră de către trolul fără inimă. În călătoria sa, Cenușotcă are parte de multe încercări, dar băiatul reușește să găsească inima trolului și să ducă lucrurile la bun sfârșit.

Vineri, 22 noiembrie, ora 19:00, la Standul ALL, "Și acolo ce-o să faci"? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate de Diana Ursachi. Despre carte: Doar acest ”Ghid” îți pune la dispoziție într-o formă sistematizată şi prietenoasă toate detaliile pe care trebuie să le ai în vedere când pleci în altă ţară şi la care nu te-ai fi gândit de unul singur. Cartea conţine şi numeroase sfaturi şi exemple trăite pe viu de tineri din întreaga lume care au studiat sau lucrat în alte ţări decât aceea de origine, precum şi mostre de documente (scrisori de recomandare, scrisori de motivaţie, CV-uri, portofolii, eseuri etc.) care te vor ajuta să-ţi întocmeşti cel mai bun dosar pentru candidatură.

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 11:30 la Ceainăria Gaudeamus, Suntem ce sunt amintirile noastre, Maria Capelos într-o discuţie amicală cu Marin Moraru. Despre carte: Gândurile strânse într-o viață, trăirile pe care le-a încercat omul și actorul Marin Moraru de-a lungul timpului, detaliile pregătirii fiecărui rol în parte, caractere, personalități, situații de viață care conturează o epocă, toate se perindă cu o sinceritate dezarmantă în paginile acestei cărți-mărturie. Tot sâmbătă, 23 noiembrie, ora 14:00, la Standul ALL, ”Nu mi-e frică roman” de Paula Săcui. Aceasta din urmă este jurnalistă, în prezent editor al Ştirilor ProTV de la ora 19:00, iar romanul Nu mi-e frică este debutul său literar. ”Pentru mine, frumosul ţine de sufletul cuiva şi de sinceritate. Nu mi-e frică este o carte delicată! O carte cu multă iubire și ură”, a scpus Paula Săcui.

În aceeași zi, la ora 18:00, la Standul Ţărilor Nordice, Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică de Kjersti Annesdatter Skomsvold, roman în colecţia Strada ficţiunii.  Despre carte : Un roman comic și profund, în care protagonista – în vârstă, dar fără vârstă – Mathea Martinsen, încearcă să lase pe această lume un semn al trecerii ei. Autoarea reușește să-i spună cititorului o poveste de iubire excentrică și excepțională, fermecându-l cu grația stranie a sentimentalismului nordic. Prestigioasa revistă germană Der Spiegel caracterizează acest roman scurt și cât se poate de elocvent: „O poveste de iubire cum nu se poate mai frumoasă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel