Australia mai „RIDICĂ UN ZID“ împotriva Chinei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Satelit
Satelit
Extinderea programelor de navigație și explorare spațială din Beijing va avea de suferit din cauza Australiei. Iată ce au făcut aceștia.

Republica Populară Chineză va pierde accesul la o stație de urmărire spațială strategică din Australia de Vest. Proprietarii instalației au luat o decizie care limitează extinderea capacităților de explorare a spațiului și de navigație din Beijing în regiunea Pacificului.

Corporația Spațială Suedeză are un contract care permite accesul Beijingului la antena de satelit la stația terestră din anul 2011. Aceasta se află lângă o altă stație de satelit a companiei care este utilizată în principal de Statele Unite și agențiile sale, inclusiv de la NASA.

Ce au spus reprezentanții firmei suedeze?

"Având în vedere complexitatea pieței chineze, cauzată de situația geopolitică generală, Corporația Spațială Suedeză a decis să se concentreze în principal pe alte piețe pentru următorii ani", a declarat compania.

Extinderea capacităților spațiale ale Chinei, care includ modernizarea tot mai mare a rețelei sale de navigație Beidou, este una dintre noile frontiere ale tensiunii dintre SUA și China, care se confruntă atât economic cât și tehnologic, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel