Australia, lovitură pentru industria Rusiei. Interdicții asupra exporturilor de alumină, inclusiv bauxită
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Australia a impus o interdicţie asupra exporturilor către Rusia  de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită
Australia a impus o interdicţie asupra exporturilor către Rusia de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită
Australia a impus o interdicţie imediată asupra exporturilor de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia, a anunţat duminică guvernul, ca parte a sancţiunilor în curs de aplicare împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina.

„Rusia se bazează pe Australia pentru aproape 20% din nevoile sale de alumină", a declarat guvernul australian într-o declaraţie comună a mai multor ministere, inclusiv a biroului premierului. Acesta a adăugat că măsura va limita capacitatea Rusiei de a produce aluminiu.

„Guvernul va lucra îndeaproape cu exportatorii şi organismele de vârf care vor fi afectate de interdicţie pentru a găsi noi pieţe şi a extinde pieţele existente", se arată în declaraţie, potrivit Reuters.

Australia a impus până în prezent 476 de sancţiuni împotriva a 443 de persoane, inclusiv oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin, şi a 33 de entităţi, inclusiv majoritatea sectorului bancar rusesc şi toate entităţile responsabile pentru datoria suverană a ţării, se arată în comunicat.

De asemenea, guvernul a declarat că va dona cel puţin 70.000 de tone de cărbune Ucrainei pentru a satisface nevoile sale energetice.

Vezi și: Activitatea partidelor politice pro-ruse, interzisă în Ucraina. Zelenski a anunţat decizia

Producătorii australieni de cărbune au fost bombardaţi în ultimele săptămâni cu cereri de aprovizionare din partea Ucrainei şi a altor ţări, precum Polonia, care s-au bazat pe livrările ruseşti.

„Guvernul australian a colaborat cu industria australiană a cărbunelui pentru a găsi surse de aprovizionare", se arată în comunicat.

Whitehaven Coal a aranjat rapid un transport, iar guvernul lucrează acum cu compania şi cu guvernele ucrainean şi polonez pentru a livra proviziile cât mai curând posibil, se mai arată în declaraţie.

Guvernul a promis, de asemenea, echipamente militare suplimentare şi ajutor umanitar pentru Ucraina, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel