Data publicării:

Australia, în război cu Covid-19. Măsurile sunt înăsprite, iar lockdown-ul va fi extins

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.
Australia este în „război” cu Covid-19, a spus premierul statului New South Wales.

Conducătorul statului australian New South Wales a avertizat că situația Covid-19 nu a mai fost atât de dezastruoasă în țară de la începutul pandemiei. Conform BBC, premierul de stat Gladys Berejiklian a explicat că vor fi restricții mai dure în Sydney, capitala New South Wales, care deja este în lockdown.

Astfel, amenzile pentru încălcarea restricțiilor Covid-19 vor ajunge la 5.000 dolari australieni, crescând de cinci ori față de cât sunt în prezent. „Este la propriu un război; știam că suntem în război de ceva vreme, dar niciodată la acest nivel”, a transmis Berejiklian reporterilor. Aceasta a adăugat că în septembrie și octombrie va fi „foarte dificil”.

Numărul cazurilor de infectare și al deceselor nu se compară cu cel din alte state mai afectate

Chiar dacă numărul cazurilor și deceselor nu este comparabil cu unele dintre cele mai mari epidemii, cum ar fi cele din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, situația se înrăutățește. Sâmbătă au fost înregistrate 466 de cazuri de infecție transmisă comunitar, iar patru oameni și-au pierdut viața.

Sydney este în lockdown de nouă săptămâni, iar oficialii speră să elimine restricțiile în data de 28 august, însă acest lucru nu mai este fezabil. De luni, oamenii nu vor avea voie să plece la mai mult de 5 kilometri de casă pentru cumpărături, activități sportive sau recreere în aer liber.

Forțele de ordine patrulează străzile

 

Sute de polițiști în plus vor patrula străzile orașului cu 5,3 milioane locuitori, iar luna trecută a fost chemată și armata. Comisarul-șef al poliției din zonă, Mick Fuller, a spus că sunt folosite scuze pentru încălcarea restricțiilor.

„Sunt unele dintre cele mai mari efective pe care le-am desfășurat la poliția din New South Wales”, a transmis Fuller. „Facem totul pentru a fi cu un pas înainte variantei Delta a coronavirusului, nu pentru a o urmări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel