Urmărește emisiunea live
Aurescu îi răspunde Mariei Zaharova: Rusia a folosit așa-numita „limbă moldovenească” în scopuri de dezinformare în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a vorbit despre înlocuirea limbii moldovenești cu limba română în legislația Republicii Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu a fost întrebat cu privire la declarațiile Mariei Zahrova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, despre înlocuirea așa numitei „limbi moldovenești” cu limba română în toată legislația de peste Prut.

„În ceea ce privește Moldova, care este reacția dumneavoastră față de declarațiile, comentariile Ministerului de Externe al Rusiei, cu privire la limba Moldovei versus România?“, a fost întrebat Bogdan Aurescu.

„Nu este obișnuit sau obișnuit ca un ministru de externe să comenteze declarațiile unui purtător de cuvânt al altui minister de externe. Ceea ce pot să vă spun este doar că, atunci când a fost luată această decizie, de către Parlamentul Republicii Moldova - care este o decizie istorică - România a salutat acest pas foarte important, pentru că restabilește adevărul istoric despre denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova și, în același timp, este un semn al maturității societății moldovenești, și al aderării acesteia la valorile europene.

Această așa-numită „limbă moldovenească” nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare“, a spus ministrul Aurescu.

Declarațiile au fot făcute înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe și a celorlalte reuniuni de astăzi de la Bruxelles.

CITEȘTE ȘI     -    Moment istoric! „Limba moldovenească” a dispărut din toate legile Republicii Moldova și a fost înlocuită cu limba română 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel