Data publicării:

AUR vrea reintroducerea infracțiunii de "subminare a economiei naționale" în Codul Penal 

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele AUR, George Simion, anunță că partidul pe care îl conduce va depune un proiect de lege pentru reintroducerea infracțiunii de "subminare a economiei naționale" în Codul Penal. 

"Procesul de la Washington pentru despăgubiri de circa 7 miliarde dolari pretinși de la România ca urmare a rezilierii contractului de exploatare a aurului din Munții Apuseni arată ce consecințe pot avea corupția monstruoasă și trădarea de țară.

Pentru a preveni asemenea fapte, Alianța pentru Unirea Românilor AUR va depune un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal. Astfel, AUR propune reintroducerea în Codul Penal a articolului privind pedepsirea infracțiunii de subminare a economiei naționale," anunță George Simion. 

Liderul AUR anunță că va fi pedepsită și încercarea de a înstrăina resursele naturale ale României.

Simion: "Resursele țării să fie folosite doar în interesul românilor, nu al străinilor"

"La articolul din Codul Penal privind infracțiunea de trădare AUR va propune și pedepsirea faptei cetățeanului român care acționează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale României. Au fost demnitari români care în ajunul procesului au creat aparența falsă că reclamanții vor câștiga 7 miliarde dolari din procesul intentat României, pentru că statul român ar pierde.

Nu în ultimul rând, îl rog pe Marcel Ciolacu să nu felicite pe nimeni, ci să se apuce de treabă! Nu este meritul lui nicidecum pentru câștigarea acestui proces. Datoria oricărui prim-ministru, actual și viitor, este de a pune în valoare uriașul patrimoniu existent la Roșia Montană precum și a folosi resursele naturale ale Țării DOAR în interesul românilor, nu al străinilor, indiferent dacă au activitate economică sau doar speculează pe bursele de capital," a mai spus George Simion. 

Compania canadiană Gabriel Resources este obligată să plătească României cheltuielile de judecată de aproximativ un milion de dolari la care se adaugă penalizări. Decizia Curții de Arbitraj de la Washington a venit după aproximativ nouă ani de proces. În ultimele zile a existat o îngrijorare mare în societatea românească din cauza faptului că România ar fi urmat să plătească mai multe miliarde de dolari companiei canadiene. Îngrijorarea din societatea românească a fost alimentată și de declarațiile alarmiste ale unor politicieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel