AUR organizează o horă în centrul Iașiului, deși Primăria a anulat evenimentele din cauza pandemiei
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 24 ian 2022, 10:14
WhatsApp
George Simion
George Simion
Mai mulți membri și simpatizanți AUR organizează luni, 24 ianuarie, la Iași, un eveniment de celebrare a unirii. Primăria Iași a anulat însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei.

Mai mulți membri AUR se reunesc la Iași pentru o horă, eveniment tradițional în anii trecuți pe data de 24 ianuarie.

Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, luni dimineață, la Antena 3. 

VEZI ȘI: OMS: Europa s-ar putea îndrepta către „finalul” pandemiei

Directorul OMS pentru Europa susține că pandemia s-ar putea termina în regiune după trecerea valului Omicron.

Într-un interviu, Hans Kluge a spus că varianta Omicron a coronavirusului ar putea infecta 60% dintre europeni până în martie.

„Este plauzibil ca regiunea să se îndrepte către un fel de final de pandemie”, a declarat acesta, citat de France24.

Odată ce numărul de infectări cu Omicron va începe să scadă, „va exista, pentru câteva săptămâni şi luni, o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii au imunitate din cauza infecţiei”.

„Anticipăm că va exista o perioadă de linişte înainte ca virusul să revină spre sfârşitul anului, dar nu neapărat aşa cum a fost până acum”, a mai spus Kluge.

„Acest virus ne-a surprins de mai multe ori, aşa că trebuie să fim foarte atenţi", a subliniat Kluge.

Citește și: Raed Arafat, întrebat despre ridicarea restricțiilor în România: Nu acum

Raed Arafat, întrebat, joi, 20 ianuarie, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor în România, a spus că putem vorbi, „dar nu în acest moment”.

„Acum, rămânem foarte precauți, încă nu credem că am ajuns la vârf, ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful, care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, a explicat Raed Arafat.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit în urma întrebării cu privire la o eventuală ridicare a restricțiilor după creșterea ratei de vaccinare.„Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?