AUR merge la consultările cu Ciolacu. Când vrea George Simion să fie alegerile prezidențiale: O asemenea debandadă nu cred că a fost vreodată / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost invitat la DC News și DC News TV unde a vorbit despre „debandada” de pe scena politică actuală și despre comasarea alegerilor. 

După mai multe runde de negocieri, liderii PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la data alegerilor prezidențiale, astfel că premierul Marcel Ciolacu a decis să cheme toate partidele la consultări luni. 

George Simion a afirmat că partidul său este principalul grup de opoziție în România. Potrivit acestuia, AUR este pregătit pentru alegerile programate pe 15 și 29 septembrie și a făcut lansarea oficială a candidatului său la alegerile prezidențiale. Recent, AUR a prezentat Planul Simion, o strategie care vizează atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare, indiferent dacă vor avea loc împreună sau separat, tratându-le ca un singur pachet în fața românilor.

„AUR este principala forță de opoziție. AUR este pregătit pentru alegeri pe 15 și 29 septembrie. Noi ne-am gândit campania, am făcut lansarea oficială a candidatului la alegerile prezidențiale, președintele partidului. Ieri am prezentat Planul Simion, un plan pentru prezidențiale și pentru parlamentare pentru că alegerile fie vor fi împreună, fie vor fi separate, dar vor fi tratate de publicul din România ca fiind un singur pachet.", a spus George Simion. 

 

„O asemenea debandadă nu cred că a fost vreodată!"

Simion a criticat starea actuală a politicii, descriind-o ca fiind o debandadă fără precedent în ultimii 35 de ani. El a subliniat conflictul continuu privind data alegerilor în ședințele de guvern și în declarațiile publice, avertizând că această criză ar putea continua. 

„O asemenea debandadă nu cred că a fost vreodată. Sunt tânăr, am 37 de ani, dar în ultimii 35 de ani, o asemenea organizare nu cred că a fost vreodată. Te uiți la ședințele de guvern, te uiți la declarațiile publice... Păi ei de o lună de zile se ceartă numai pe data alegerilor și se pare că o să continue această criză.

Nu este normal! Mi-aș fi dorit să văd mai multă responsabilitate din partea celor care se pretind a fi responsabili, a fi serioși, a fi viitorii noștri conducători care ne vor duce spre un deceniu de stabilitate.”, a spus George Simion. 

 

„S-a creat un precedent periculos. Când vom fi noi la guvernare, putem folosi acest precedent!"

George Simion a criticat decizia Guvernului de a comasa alegerile. Liderul AUR consideră că acest lucru a creat un precedent periculos și avertizează că situația ar putea fi inversată când AUR va ajunge la guvernare. De asemenea, el a acuzat cele două partide că au folosit primarii pentru a strânge voturi la alegerile europarlamentare, ignorând dezbaterea publică despre aceste alegeri, ceea ce el consideră a fi o totală  lipsă de seriozitate. 

„Nu mi se pare serios ce au făcut cu acea comasare a alegerilor, care a avut o singură țintă: să nu iasă AUR pe primul loc. Nu a ieșit AUR pe primul loc, a ieși pe locul doi.

A fost cum și-au dorit dânșii, deși s-a creat un precedent periculos. Roata se întoarce! Când vom fi noi la guvernare, putem folosi acest precedent. Ce s-a întâmplat, folosind primarii ca să aducă voturi pentru alegerile europarlamentare, ignorând total dezbaterea pentru europarlamentare, mi se pare total neserios. Vedem dacă premierul Ciolacu va continua în această notă de neseriozitate și o să prelungească această criză. Eu, dacă aș fi fost premier, cu siguranță nu aș fi făcut ca Marcel Ciolacu. Am făcut o promisiune, public în Monitorul Oficial hotărârea de guvern și mergem mai departe.

Vor să-l salveze pe Klaus Iohannis, vor să-l facă mai popular pe Nicolae Ciucă! Am văzut noua tehnică a domnului Ciucă de a-și face selfie și de a încerca să concureze cu AUR pe rețelele de socializare. Nu cred că o să fie foarte popular domnul Ciucă, în ciuda seflie-urilor.", a spus George Simion la DC News și DC News TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel