AUR își testează candidații cu detectorul de minciuni. Chirieac a spus de ce ar fi util și în cazul unor miniștri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia AUR de a-și testa candidații cu detectorul de minciuni.

Antena 3 CNN informează că formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor începe, de săptămâna viitoare, testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene de partid. 

Potrivit reprezentanților AUR, scopul acestui demers este acela de a scădea riscul de trădare în interiorul partidului și de a exista un test de integritate la nivelul liderilor din teritoriu.

Antonio Andrușceac, prezent la Antena 3 CNN, sâmbătă seară, a spus că partidul a mai avut de-a lungul timpului parte de surprize, acceptând în rândurile sale candidați care nu au fost întru totul sinceri cu privire la trecutul lor și totul a ieșit la iveală atunci când reprezentau deja AUR.

Invitat telefonic în cadrul aceleiași emisiuni, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia luată de AUR și a spus de ce ar fi utilă și în cazul unor miniștri sau oficiali ai statului.

„Probabil că vor să fie absolut siguri de candidații pe care îi au. Să știți că inițiativa nu e rea. Dacă mă gândesc așa, atunci când se pune un nou ministru al Transporturilor, de exemplu, ar trebui să fie pus la detectorul de minciuni. Când ne promite că face nu știu câte sute de kilometri de autostradă într-un an, un test cu poligraful ar fi util.

Așa vedem dacă într-adevăr vrea să facă și nu a putut să facă sau nici nu are intenția să facă și doar e o promisiune electorală. De asemenea, programele de guvernare ale partidelor politice poate ar merita să fie supuse la detectorul de minciuni, prin testarea celor care prezintă aceste programe“, a precizat, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel