AUR, în afara legii? Târziu, prima reacție după demersul lui Muraru (PNL): Asta se va deconta. Ei vor să lichideze opoziţia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Claudiu Tarziu
Facebook Claudiu Tarziu
Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, i-a dat replica deputatului PNL Alexandru Muraru, care a solicitat o analiză asupra AUR și dacă este necesară, în consedință, scoaterea partidului în afara legii, prin activarea unui mecanism. 

”Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (...). Există două proceduri pe care legea le...(n.r. poate aplica) după modelul german, Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție”, a spus Alexandru Muraru.

VEZI CONTINUAREA AICI

"Bagă băţul prin gard. Tupeu absolut condamnabil"

"Nu este prima dată când dl Muraru duce un astfel de atac împotriva AUR. De altfel, anul trecut s-a ocupat exclusiv de atacuri împotriva AUR, nu ştiu să fi făcut altceva în funcţia de consilier onorific al premierului pentru combaterea antisemitismului. Dl Muraru ştie foarte bine că nu există niciun fel de temei legal pentru scoaterea în afara legii a AUR. Tot ce face dânsul este să întreţină o atmosferă ostilă împotriva AUR şi să bage băţul prin gard nu neapărat împotriva celor care răspund de partid, ci împotriva alegătorilor şi susţinătorilor noştri. AUR este un partid votat de sute de mii de români, a intrat în Parlament respectând normele democratice. Jignindu-ne pe noi, lezează o bună parte a electoratului român. Asta se va deconta în dreptul PNL.

Dl Muraru este deputat al PNL şi acest PNL conţine PDL, adică PD, adică FSN, o parte a partidului moştenitor al Partidului Comunist. Ambele partide aflate la guvernare azi se fac vinovate de acţiuni împotriva poporului român, mă refer aici la mineriade, când au fost asmuţiţi români împotriva altor români. Nu au fost scoase în afara legii, nu s-au făcut plângeri, nimic. Nu s-a făcut plângeri împotriva PRM, nu s-a pus problema scoaterii în afara legii a USL, în 2012, când cele două partide au dat un asalt asupra instituţiilor statului, puţin lipsind să acapareze toată puterea. În aceste condiţii, să ai îndrăzneala de a acuza AUR că este, prin ceea ce face, împotriva legii partidelor politice... este un tupeu absolut condamnabil. Mai ales venind din partea unui liberal, care ar trebui să fie democrat prin definiţie", a declarat Claudiu Târziu pentru DC NEWS. 

"Vor să lichideze opoziţia"

"Un partid care se manifestă total nedemocratic şi total în răspăr cu interesul naţional, împotriva românilor, are tupeul, nesimţirea, de a susţine, printr-un reprezentant al său, că AUR este un partid extremist, care trebuie desfiinţat. Vă daţi seama că de fapt aceste acţiuni şi aceste declaraţii nu sunt decât reflexe totalitare? Ei vor să lichideze opoziţia, vor să ne scoată de pe scena politică, astfel încât să nu mai aibă cine să îi apere pe români. Dar nu vom sta cu braţele încrucişate, ne vom apăra folosind toate pârghiile legale şi parlamentare", a mai spus copreşedintele AUR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel