Audiere Sebastian Ghiță. Comisia SRI vrea linie securizată
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă
Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI doreşte crearea unei linii securizate pentru audierea omului de afaceri Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia, a declarat marţi preşedintele comisiei, Claudiu Manda. 

"Am avut o discuţie în cadrul comisiei. Toţi membrii comisiei sunt de acord cu posiblitatea de a-l audia pe domnul Sebastian Ghiţă. Mâine vom transmite către SRI, STS şi ORNISS solicitarea de a purcede la chestiunile tehnice. Înţeleg că, în acest moment, nu există o linie securizată ORNISS care să ne permită o audiere video, urmând să vedem dacă se poate face şi cât mai repede o asemenea linia securizată. Colegii au spus că ar trebui să existe o solicitare scrisă, video, audio prezentată de domnul Ghiţă că ar dori să vină la comisie", a afirmat Manda, la finalul unei şedinţe a Comisiei SRI. 

El a adăugat că s-a discutat şi despre posibilitatea deplasării în Serbia pentru audierea omului de afaceri. "Am avut această discuţie. E foarte greu să porţi o discuţie, care are caracterul despre care v-am spus (secret de stat - n.r.) într-o ţară străină. Cine ne poate pune la dispoziţie o sală securizată în care să purtăm o astfel de discuţie?", a explicat preşedintele Comisiei SRI. 

Potrivit acestuia, a existat şi o posibilitate ca Sebastian Ghiţă să transmită un material scris comisiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel