Data publicării:

Audiența lui Mircea Marian de la TVR, trecută la secret

Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TVR
TVR

Situație financiară din  TVR a determinat conducerea instituției să găsească  o metodă ingenioasă de a ascunde o parte din banii aruncați în canalele care toacă bugetul postului public la greu: delistarea de la audit a TVR Info și TVR Cultural, chiar dacă se pompează în continuare,  la greu, bani în cele două canale TV. De ce au făcut această mișcare? Pur și simplu că aceste canale nu se mai vedeau în grilele de monitorizare.

De altfel, la sfârșitul anului 2011, în presă au apărut o parte din stenograma ședinţei Consiliului de Administraţie al TVR care scoteau la  iveală salariile imense care se plătesc la postul public. Doi colaboratori ai TVR Info au salarii de 9700 de lei, respectiv 6100 de lei pentru o emisiune pe care o realizează pe rând câte o ediţie. În stenograme nu se menţionează numele celor 2, dar în grila TVR Info singura emisiune pe acest format este "Foc încrucişat" care îi are drept moderatori pe Ioana Lupea şi Mircea Marian. Cei 2 fac echipă şi la Evenimentul Zilei.

De asemenea, strâns cu ușa, Consiliul de Administrație al TVR, a convenit ca zece la sută din cei 3. 300 de salariați să fie disponibilizați, în urma unor evaluri. La vremea respectivă salariații erau informați despre măsurile ce vor trebui luate, începând cu anul 2012. Astfel, se vor înfiinţa patru comisii profesionale: o comisie pentru personalul editorial, una pentru cel de producţie artistică, una pentru cel tehnico-administrativ şi una pentru personalul TESA, care vor evalua profesional toţi angajaţii din TVR.

În aceste condiții, personalul din TVR urmează să fie evaluat în trei etape consecutive, după o listă care cuprinde 40 de criterii care nu au fost văzute de nimeni. Cu toate acestea, procesul este destul de anevoios. Practic, luna ianuarie este pierdută pentru procesul de evaluare, iar până în vară, dacă se poate face una dintre evaluări. Lunile iulie și august sunt consacrate concediilor, după care se intră în linie dreaptă în campania electorală. Așa că nici vorbă despre restructurări anul acesta în TVR.

Citește și:

Vezi aici salariile nesimțite din TVR

Schema jafului din TVR. Vezi cum se ajunge la salariile nesimţite ale şefilor

Olguţa Vasilescu a sesizat Curtea de Conturi pentru datoriile de 100 de milioane de euro ale TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel