Data publicării:

Au început discuțiile bilaterale dintre președinții Vladimir Putin și Kim Jong-Un. ”Motor menit să accelereze construirea unei noi lumi multipolare” - FOTO/VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vezi în articol imagini cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu președintele Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său nord-coreean Kim Jong-Un au început discuțiile bilaterale, după ce a avut loc o ceremonie pe piața principală a capitalei Phenian, transmit agențiile de presă ruse, citate de Reuters şi AFP.

„Cortegiul preşedintelui rus, condus de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat pe piaţa Kim II Sung”, unde a fost întâmpinat de preşedintele nord-coreean, potrivit Interfax.
Foto: Agerpres

Putin și Kim ”au demarat apoi negocieri în cadrul delegaţiilor lor”, la reşedinţa oficială Kumsusan, a precizat RIA Novosti.

Președintele Rusiei a ajuns devreme la Phenian.

Foto: Agerpres

În timp ce ambele țări sunt tot mai izolate internațional, vizita lui Putin în Coreea de Nord după 24 de ani este menită să întărească relațiile dintre Rusia şi Coreea de Nord.

Parteneriatul dintre cele două ţări este ”un motor menit să accelereze construirea unei noi lumi multipolare” şi vizita lui Putin demonstrează ”invincibilitatea şi durabilitatea prieteniei şi unităţii noastre”, a transmis agenţia de stat nord-coreeană KCNA.

Portrete cu Putin pe străzi

Străzile din Phenian erau pline de portrete cu Putin, conform fotografiilor difuzate de media nord-coreeană. Fațada Hotelului Ryugyong, o clădire neterminată şi goală de 101 de etaje în formă de piramidă, era iluminată puternic cu mesajul ”Bun venit, Putin”.

Foto: Agerpres

Cei doi președinți ar urma să discute despre întărirea relaţiilor militare ale ţărilor lor, în timpul întrevederilor de miercuri, în contextul operaţiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Programul ar urma să includă discuţii în tet-a-tet între cei doi lideri, precum şi un concert de gală, o recepţie de stat, salutul gărzii de onoare, documente semnate şi un comunicat pentru mass-media, a precizat agenţia Interfax, citându-l pe consilierul pentru probleme de politică externă al lui Putin, Iuri Uşakov.

Foto: Agerpres

Îngrijorările SUA și ale aliaților lor sunt cu privire la faptul că Rusia ar putea să furnizeze ajutor Coreei de Nord pentru programele sale nuclear şi de rachete, interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. De asemenea, au existat acuzații că Phenianul livrează rachete balistice şi scuturi de artilerie pe care Rusia le-a folosit deja în războiul din Ucraina.

Rusia și Coreea de Nord neagă transferurile de arme, informează Agerpres.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel