Urmărește emisiunea live
Au fost dejucate atacuri ale unor hackeri pro-ruși în perioada concursului Eurovision
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Hackerii pro-ruși ar fi încercat mai multe atacuri în timpul concursului Eurovision.

Poliţia italiană a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino, transmite duminică Reuters.

Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa "Stefania", obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri "Killnet" şi de grupul afiliat "Legion", conform poliţiei.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

La 11 mai gruparea "Killnet" a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, numeroase guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor IT şi a infrastructurii. Moscova neagă că ar desfăşura astfel de atacuri cibernetice, mai notează Reuters, conform Agerpres.

Ucraina a câştigat EUROVISION 2022. Volodimir Zelenski: Vom face tot posibilul să îi primim în Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP.

Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel