Au fost 4 grade în această dimineață! Mateescu, ANM, datele meteo ale zilei: COD GALBEN/ Ce aduce 1 septembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Elena Mateescu, director general ANM, a oferit mai multe informații referitoare la starea vremii în perioada următoare, având în vedere că astăzi este ultima zi de vară.

Alertă de COD GALBEN

"În această dimineaţă, au fost doar 5 grade la Miercurea Ciuc, 11-12 grade în Capitală. Dimineaţa a fost mai rece, chiar dacă este ultima zi din vara 2021, o vară per ansamblu călduroasă în medie. Toamna va debuta tot cu o vreme mai răcoroasă. Mâine este 1 septembrie, este prima zi de toamnă, este prima zi a noului an agricol 2021-2022. Astăzi, 31 august, încheiem anul agricol 2020-2021. Este în vigoare o alertă meteorologică de Cod Galben până mâine de dimineaţă pentru zonele din partea nord-vest a țării, acolo unde ne aşteptăm să înregistrăm, la nivel local, cantităţi de precipitații ce pot depăşi 25-35 de litri pe metrul pătrat, izolat 40-45 de litri pe metrul pătrat.

Nu în ultimul rând, mâine, 1 septembrie, ne aşteptăm ca pe crestele montane înalte să înregistrăm și viteze maxime la rafală, de peste 80-90 de km pe oră. Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, în continuare, în special în regiunile intracarpatice, vom avea o vreme mai răcoroasă pentru această perioadă pentru că maximele nu vor depăşi 20-21 grade Celsius, exceptând zona de sud-est a ţării, unde ne aşteptăm ca valorile de temperaturi să depăşească pragul unei zile de vară, 25 de grade.

"Observăm o creștere a valorilor de temperatură"

Chiar dacă dimineţile vor fi mai răcoroase şi în următoarele zile, începând din 5-6 septembrie observăm o creștere de la o zi la alta a valorilor de temperatură. Este posibil, din nou, mai ales în partea de sud, sud-vest, să consemnăm 28-29 de grade Celsius, inclusiv în Capitală valori de peste 25 de grade.

Trebuie să luăm în considerare deja că durata de strălucire a soarelui este mai mică. Nopţile pot fi uşor mai răcoroase, cu cele mai coborâte valori acolo unde noi consemnăm zona depresionară din Transilvania, polul frigului în România. În zonele de câmpie, valori de temperaturi la nivelul minimelor. În a doua parte a lunii septembrie, în creştere pentru că şi începând din a doua parte vor fi zile mult mai frecvent cu 25 de grade şi cu minime care să se apropie de 19-20 de grade în zonele de câmpie din sud şi sud-est", a spus Elena Mateescu, la DCNews.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel