Au făcut din bordel, muzeu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
prostitutie de lux
prostitutie de lux

Un vechi bordel al armatei taiwaneze, situat pe o insulă fortificată din Taiwan, aproape de coasta chineză, şi închis la începutul anilor '90, a fost transformat în muzeu.

Locul a fost redeschis sub numele de "Maison spéciale de thé" ("Casa specială a ceaiului"), a declarat, duminică, un responsabil al sitului turistic. Insula fortificată Kinmen a fost, pentru mult timp, bază militară, iar în timpul celor mai grei ani ai Războiului Rece, aproximativ 100.000 de soldaţi erau staţionaţi acolo, în acest loc fiind 11 bordeluri oficiale.

Pentru a motiva prezenţa bordelurilor, oficialii armatei au declarat, atunci, că fără asemenea servicii, populaţia feminină a insulei ar fi fost hărţuită, informează Mediafax

Ultimul bordel militar a fost închis în 1990, la presiunile grupurilor feministe. În muzeu vor fi prezentate fotografii din acea perioadă şi bilete de ordine ale soldaţilor.

"Scopul acestui muzeu este să creeze o idee despre ce erau aşa-zisele «paradisurile militare»", a declarat reprezentantul Parcului Naţional Kinmen, Hsu Ying-fan.

După ce relaţiile dintre China şi Taiwan s-au relaxat, insula a devenit un obiectiv turistic căutat de chinezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel