Atletism: Francezul Morhad Amdouni, suspectat de dopaj
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Televiziunea publică germană ARD, cunoscută pentru revelaţiile sale despre dopaj, îl suspectează pe atletul francez Morhad Amdouni, absent la Mondialele ce au loc în această perioadă, că a folosit metode interzise în ultimii doi ani, scrie AFP.

'Redacţia 'doping' a ARD are suspiciuni puternice în ce-l priveşte pe francezul Morhad Amdouni. În timpul investigaţiilor noastre, unul dintre informatorii noştri a fost ameninţat cu moartea' de anturajul lui Amdouni, a indicat joi canalul pe site-ul său, înaintea difuzării unui reportaj. ARD afirmă mai ales că este în posesia unor mesaje WhatsApp în care un vânzător de produse dopante - sunt menţionate EPO şi hormonul de creştere - îi cere sportivului să plătească.

Televiziunea deţine şi un mesaj trimis informatorului său de 'anturajul lui Amdouni', în care el este ameninţat implicit cu moartea fiindcă a vorbit cu ziariştii. Citând experţi în dopaj, ARD enumeră mai multe comportamente 'ciudate' care, potrivit postului TV, fac din atlet un profil 'potenţial' de dopat: locurile de antrenament izolate, numărul foarte mic de competiţii la care a participat începând din 2017 şi mai ales faptul că a părăsit Qatarul chiar înaintea Mondialelor ce se desfăşoară în această perioadă.

Amdouni a câştigat medalia de aur la 10.000 m şi cea de bronz la 5.000 m la ultimele Campionate Europene, de la Berlin, în 2018. Oficial, Amdouni a renunţat la Mondiale din cauza unei accidentări. 'Timing-ul este ciudat', a estimat însă canalul german. 'Cu puţin timp înainte, ARD a cerut să-i ia un interviu, prin intermediul Federaţiei franceze, pentru a-l confrunta cu suspiciunile. El a ştiut deci că redacţia ARD care se ocupă de doping a efectuat cercetări asupra sa şi a anturajului său', a adăugat televiziunea. 'Când redacţia ARD a încercat săptămâna trecută să-i pună întrebări lui Amdouni, el a încercat să răspundă', a relatat ARD. Reporterii au lăsat un set de 16 întrebări în cutia poştală a atletului, de la periferia Parisului.

'El nu a răspuns decât printr-un scurt e-mail în franceză şi în germană, în care nu răspunde la niciuna din întrebările concrete. Scrie că pentru el este vorba 'să evite orice interpretare falsă' şi vorbeşte despre o 'afirmaţie nefondată' împotriva lui', a adăugat ARD. AFP aminteşte că încă un atlet francez, maratonista Clemence Calvin, este suspectat că s-a dopat, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel