Ați râs de protestarii anti-restricții, dar ați închis ochii când ați văzut șmecherii de la Buzău. Aceste imagini ar trebui văzute inclusiv de Andrei Caramitru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Petrecere gen prânz la Buzău
Petrecere gen prânz la Buzău
Acest editorial este pentru toți cei care au râs de oamenii din toată țara care au ieșit recent să protesteze împotriva măsurilor aberante impuse de autorități în pandemie. Aceste imagini ar trebui văzute inclusiv de Andrei Caramitru, că tot e băiatul lui tata. 

La Buzău, în weekend, a fost ditamai bairamul, dans pe mese, în plină zi, fără distanțare, fără măști, cu băutură, manele și băieți de șapte stele. Organizatorii, care ne iau de proști, l-au numit prânz. 

Imaginile surprinse de Activistul Buzoian ar fi trebuit să ruleze la toate televiziunile, să stârnească vâlvă în presă, dar nu au stârnit nimic. De ce Andrei Caramitru nu le sare în cap și celor filmați la Buzău, nu știu. Că se pare că nici tinerii din filmare nu sunt de acord cu măsurile luate de autorități împotriva Covid-19 și, evident, după cum vedem, nu le respectă, dar ei nu au nevoie de proteste. De ce? Pentru că ei oricum nu respectă legea. Ei oricum nu au nevoie să iasă în stradă și să strige împotriva măsurilor impuse de autorități pentru că ei fac ce vor. Ei fac legea. În schimb, tinerii care au ieșit să protesteze, încercau să lupte pentru îndreptarea unor măsuri aberante. Nu fentau nimic.

Ați râs și i-ați numit analfabeți FUNCȚIONALI pe tinerii din Piața Victoriei. Am scris greșit că poate citește și Andrei Caramitru și să priceapă și el. Ați zis că tinerii care au ieșit în stradă, în toată România, sunt pleava societății. Andrei Caramitru i-a numit pe protestatari ”săraci” și spunea că ”stau cu mama și cu tata pentru că nu au bani de chirie”. Aici s-ar putea să aibă dreptate, pentru că, ce să vezi, de-aia erau ei în stradă! Pentru că restricțiile i-au lăsat fără job! Ei nu erau acolo pentru că negau coronavirusul! Dacă negau Covid-19, ar fi fost în stradă cu multă vreme înainte! Ei erau în stradă pentru că nu mai au joburi! Sau pentru că li s-a diminuat salariul! Și ce să facem, măi Andrei?! Nu toți avem tați de-alde Ion Caramitru cu averi fabuloase... Nu toți își permit să facă rate pe 30 de ani... Că uite, vine o pandemie și abia mai au bani de pâine. Aia e, unii stau cu părinții, treaba lor, dar au dreptul să protesteze!

În schimb, de tinerii de la ”prânzul” din Buzău, de care au grijă mami și tati, nu se ia nimeni.

În filmare vedeți un polițist burtos care nu e în stare să spargă petrecerea. A dat niște amenzi și nu a știut cum să fugă mai repede. A lăsat petrecerea să continue. În schimb, dacă ești afară și ai depășit ora la care trebuia să fii în casă, mai că te aleargă cu arcanul să te vadă că intri în bloc. Dacă ești o mamaie care vinde mărar pe trotuar, oamenii ”legii” nu știu cum să te mai înhațe și să te persecute. Dacă îți scoți cățelul să urineze mai departe de casă, după ora 22.00, ai pus-o! Vine nenea milițianul și mai că te dresează pe tine să-ți înveți câinele să facă în casă, doar-doar să nu mai ieși după ora 22.00!

Asta-i România: una în care se sfidează legile și se dansează pe mese, în pandemie, cu polițiștii de față, și alta în care te amendează că ai masca sub nas la trecerea de pietoni, când ești singur pe stradă. Dar ce să facem? Nu toți suntem copiii lu' tăticu'. Și nici nu clipește Poliția când ar trebui să fie mai vigilentă...

Sunt la fel de curioasă ce părere au și oamenii care lucrează în industria HoReCa și care mor de foame, acum, în pandemie, că nu sunt așa de șmecheri încât să organizeze ”prânzuri” legale. Cu dansuri pe mese. Că deh, așa e prânzul în 2021.

Ați râs de oamenii care protestau împotriva măsurilor aberante, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 18.00 și intrarea la coteț la ora 20.00, dar nu v-a interesat ce se întâmplă în locurile unde nu filmează presa și unde polițiștii dau amenzi, ca niște fecioare, și apoi fug de rușine. Cum să dai amenzi șmecherilor?! Dar cum să le spargi petrecerea?! Normal, mai bine du-te să ridici unuia masca cazută sub nas când e singur pe stradă...

Și? Cum e? Noi tot fraieri, tot fraieri? Fără nunți, botezuri... Poate facem un prânz mascat și noi muritorii care vrem să ne căsătorim în pandemie. Aaa, nu se poate, că vine Poliția și ne ia pe sus. Că legea interzice nunțile și botezurile, dar lasă prânzurile.

Iată imaginile filmate de Activistul Buzoian! De la minutul 40, lucrurile devin mai interesante:

Acest articol este o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel