Atenționare pentru șoferii care consideră că e de ajuns să semnalizeze. Titi Aur: Riscul este să fac o nenorocire. Semnalizarea e doar 1%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Titi Aur a explicat, în cadrul emisiunii ” DC Conducem ”, de ce asigurarea este mai importantă decât semnalizarea.

Asigurarea este mai importantă decât semnalizarea, mult mai importantă. Deci, eu aș spune 98%, 99% e asigurarea și 1% semnalizarea, pentru că dacă nu vine nicio mașină din față, din spate, nu mă depășește niciunul și eu fac la stânga fără să semnalizez, riscul este zero, practic este doar riscul să fiu sancționat de polițist, dar dacă eu semnalizez și nu mă asigur, riscul este să fac o nenorocire.

(...) Nu știu dacă își imaginează cei care ne urmăresc cam cât e de rău pentru un biciclist, motociclist, trotinetist când îi deschizi portiera în față, bine, el nu are ce să caute să treacă razant, dar pentru că nu vine, dacă ar veni din față, n-ar fi chiar atât, s-ar freca cumva de portieră. Dacă vine din spate o ia în răspăr, dacă pot să zic așa. Se oprește în punct fix și e dur, mai ales că portiera are acele canturi, acea ramă, e rău, adică se lasă cu oase rupte, se lasă cu accidentări grave”, a precizat Titi Aur, în cadrul emisiunii ”DC Conducem”.

Ce trebuie să facă șoferul

„Și e foarte simplu, tu șoferul, trebuie să te uiți în oglindă, trebuie să te uiți în oglindă și pentru cei din spate, când ai pe unul în spate sau în dreapta sau în dreapta spate, și să-i dirijezi și să le spui: ”nu deschideți până nu vă spun eu”. Dacă e o zonă în care sau mai ales când vine cineva, strigi: ”nu deschide portiera!”, pentru că cel care stă în dreapta spate sau stânga spate nu-i neapărat instruit și oricum el nu vede și atunci reflexul lui când a oprit mașina să deschidă portiera. Deci este obligația șoferului să asigure toate cele patru portiere sau toți cei patru ocupanți din dreapta spate și din spatele șoferului, uitându-te în oglindă”, a mai spus Titi Aur.

Vezi emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel