Atenţionare de călătorie Italia. Cod portocaliu de ploi, furtuni şi vânt
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Furtuna
Furtuna
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, mai multe regiuni, îndeosebi din centrul şi sudul ţării, se vor confrunta cu fenomene meteorologice intense, începând cu seara zilei de 1 februarie şi pe parcursul zilei de 2 februarie 2019. 

Potrivit unui comunicat MAE, Serviciul de Protecţie Civilă local a emis un cod portocaliu de precipitaţii intense, furtuni şi intensificări puternice ale vântului, care vor afecta estul regiunii Liguria, regiunea Emilia-Romagna, nordul Toscanei, centrul şi sudul Umbriei, sud-estul Lazio, versantul occidental din Abruzzo şi zona centrală din regiunea Campania. A fost emis şi un cod galben pentru astfel de fenomene în anumite zone din Friuli Venezia Giulia, pentru celelalte părţi din regiunile Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Abruzzo şi Campania, precum şi pentru Molise, Basilicata şi vestul Sardiniei. 

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, recomandăm consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

Vezi şi: Horoscop, sâmbătă, 2 februarie, 2019

Incendiu în Alba Iulia. O fabrică s-a făcut scrum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel