ATENŢIE, şoferi. Poliţa RCA, pe telefon doar în ţară. "În străinătate, poţi fi amendat"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Poliţa RCA ar trebui să fie în maşină în format fizic în momentul călătoriilor în afara ţării, atenţionează Biroul Asiguratorilor Auto. 

„În mod normal, în Spațiul Economic European s-a renunțat la controlul documentelor de asigurare la trecerea frontierelor și simplul fapt că tu ai număr de înmatriculare dintr-o țară din acest spațiu, cum e România, îți dă dreptul să circuli liber în oricare altă țară din acest spațiu – în Ungaria, în Bulgaria, Germania etc. dar există posibilitatea, și de aici recomandarea noastră, ca un polițist să facă un control în trafic și să te întrebe de sănătate. Și atunci s-ar putea ca pe regimul lui național să-ți ceară documentele în original pe hârtie, cum a fost și la noi până la apariția recentelor modificări legislative. Nu îl ai, ești amendat” – a precizat Sorin Greceanu, directorul general al Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), conform promotor.ro

De pe 10 septembrie, şoferii din România nu mai sunt obligaţi să prezinte în format fizic poliţa RCA agenţilor de poliţie, fiind suficientă o dovadă electronică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel