ATENȚIE! Nouă înșelătorie: metoda împrietenirii
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 18 iun, 13:18
WhatsApp
Jandarmii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelătorie. 

"ATENȚIE! Înșelătorie prin metoda împrietenirii 'Vă rog să mă ajutați! Soțul meu a fost luat de o femeie. E bătrân și bolnav. Cred că vrea să îi fure banii.' Bătrânețea și boala aduc după sine și neputința, în multe situații.

De aceea, persoanele în vârstă sunt vizate în mod frecvent de către cei care folosesc diverse metode de înșelătorie. Recomandăm tuturor o atenție sporită față de persoanele necunoscute care cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila. Nu sunt decât metode ascunse care înșală buna intenție a oamenilor care doresc să își ajute semenii.Ieri, în București, în jurul orei 11.00, o femeie în vârstă de 80 de ani cerea, prin telefon, cu disperare, ajutorul operatorului 112. Jandarmii, care se aflau în apropierea ei și au auzit discuția, au mers lângă ea și au cerut detalii despre cele întâmplate.

Cele două persoane în vârstă, soț și soție, au fost abordați în autobuz de o femeie tânără, spunând că este fiica unei cunoștințe și că are nevoie de bani și cuponul de pensie pentru a cumpăra de la farmacie lapte praf pentru copii.

Persoana respectivă l-a însoțit pe bărbat la bancomat, unde acesta i-a oferit o sumă de bani. Jandarmii au pornit în căutarea celor doi. La câteva străzi depărtare, l-au găsit pe bărbat oferind bani tinerei, care apoi a fugit în grabă către un taxi. Jandarmii au oprit taxiul, cerându-i femeii să coboare și să se legitimeze. În urma controlului, au găsit în haina acesteia suma de 700 de lei. Erau banii luați de la bătrân.

G Ad:

Femeia, în vârstă de 33 de ani, cunoscută cu antecedente penale, a fost condusă la secția de poliție pentru continuarea cercetărilor", relatează Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro