Data actualizării:
Data publicării:

Atenție la „vânătorii de despăgubiri”! Cătălin Codescu (AVAC): Acești indivizi intră în mod ilegal în posesia datelor cu caracter personal ale victimelor / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, a fost invitat la interviurile DC News şi DC News TV, unde a atras atenția cu privire la „vânătorii de despăgubiri” și a spus ce nu trebuie să facă victimele care se trezesc cu astfel de persoane la ușă.

Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, a spus cine sunt „vânătorii de despăgubiri”.

„Am fost sunat de o doamnă care, din păcate, și-a pierdut soțul în urmă cu două săptămâni într-un accident de circulație. M-a sunat și a vrut să afle opinia mea cu privire la situația dumneaei și să-i transmit niște informații utile pentru a se lămuri cât de cât în scopul gestionării corecte a situației juridice în care se află.

Mi-a spus că s-a trezit la ușă cu niște indivizi și i-a întrebat de unde știu numele ei, de unde știu numărul de telefon, de unde știu adresa și de unde știu că are un băiat.

Deci, iată, că aceste informații au fost transmise. Vorbim de GDPR. Nu există în România așa ceva. De la ambulanță, medicina de urgență, poliție, medicina legală, toate aceste entități, într-un fel sau altul, transmit informații cu caracter personal către indivizi care fac un business susținut la nivel național din trauma victimelor”, a avertizat Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, la interviurile DC News.

„Acești indivizi fac business și atât”

Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, atenționează că astfel de indivizi intră în mod ilegal în posesia datelor cu caracter personal ale victimelor, le valorifică în mod ilegal, fac business susținut și total ilegal din durerea victimelor și nici nu sunt profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, astfel încât să ajute victimele pentru o compensare echitabilă și rezonabilă.

„Nu ar fi atât atât de dramatic dacă victima ar fi intrat în contact cu un specialist adevărat care să fi venit cu mine la Conferința de Medicină Legală și să stea în sală și să-l audă pe medicul legist ce înseamnă o traumă severă, să cunoască, să se ducă în fața judecătorului cu un material bine argumentat din punct de vedere tehnic și științific, astfel încât să ceară în mod real o compensare corectă pentru victimă. Dar acești indivizi fac business și atât! Ei nu cunosc aceste elemente specifice unor astfel de cauze din zona dreptului civil utile compensării victimei, din zona dreptului penal care țin de aspecte de tactică criminalistică și aici sunt iar alte probleme. 

Acești indivizi intră în mod ilegal în posesia datelor cu caracter personal ale victimelor, le valorifică în mod ilegal, imoral, fac business susținut și total ilegal din durerea victimelor și nici nu sunt profesioniști în modul real al cuvântului, astfel încât să ajute victimele pentru o compensare echitabilă și rezonabilă.

Am văzut un caz pe la Târgu Mureș, dacă nu mă înșel, Serviciul Teritorial al Direcției Naționale Anticorupție a făcut un dosar interesant pe o astfel de speță cu niște indivizi care era cadre medicale, foști polițiști, polițiști care gestionau în mod total ilegal astfel de informații despre victime. În casă au niște sume interesante”, a precizat Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, la interviurile DC News.

CITEȘTE ȘI: Drumurile din România, letale. Cătălin Codescu (AVAC): Cine poate fi tras la răspundere în cazul unui accident grav sau chiar mortal / video

Ce nu trebuie să facă victimele care se trezesc la ușă cu astfel de persoane

„Victima este vulnerabilă, din păcate. Este vulnerabilă o lungă perioadă de timp. Această perioadă se poate întinde de la câteva luni la câțiva ani. Acești indivizi abuzează în mod real de această stare de vulnerabilitate a victimelor și le iese. În opinia noastră, peste 90% din victime semnează contracte cu astfel de indivizi, deci cad în plasa lor.

Victimele, în primul rând, ar trebui să înțeleagă că nu se află sub presiunea timpului. Acești indivizi creează o presiune artificială asupra victimelor. Aceștia le spun victimelor că trebuie neapărat să semneze un contract cu ei, pentru că i-a sunat polițiștul și vrea o declarație. Fals, nu există așa ceva!

Victima va merge la poliție și va da declarație în fața autorităților în momentul în care va putea din punct de vedere medical fizic și al echilibrului psiho-emoțional.

Victima trebuie să înțeleagă că nu se află sub presiunea timpului. Ea are un termen de 90 de zile în care trebuie să depună plângere penală”, a spus Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, la interviurile DC News.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel