Data publicării:

Atenție dacă te întreabă cineva, pe stradă, o adresă: Noua tactică a hoților pentru a-ți fura telefonul

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Telefoanele mobile reprezintă unul dintre obiectele cele mai tentante pentru hoți, dar tehnologia funcționează și în așa fel încât să fie cât mai puțin atractive pentru infractori să le fure.

Sistemele de deblocare prin recunoaștere facială sunt menite să descurajeze hoții, dar acum, infractorii au pus în aplicare o tehnică care le permite să le ocolească.

Așa cum notează ziarul The Sun, această tehnică este observată recent foarte des în Londra: hoțul abordează victima pe stradă și îi cere o direcție, suficient de complicată încât persoana să fie obligată să scoată telefonul și să caute într-o aplicație de hărți.

Persoana își deblochează telefonul pentru a face căutarea, iar atunci hoțul îi smulge telefonul din mâini și fuge, având deja dispozitivul deblocat.

Deși, de obicei, telefoanele sunt blocate ulterior când faci reclamație, infractorii nu par să se îngrijoreze de acest lucru, deoarece le trimit în alte țări, unde companiile nu au posibilitatea de a menține blocarea.

Așadar... victimele sunt adesea lăsate fără telefon și cu puține șanse de a-și recupera dispozitivul, iar hoții își continuă activitatea folosind aceleași metode ingenioase. Această situație subliniază necesitatea unor măsuri suplimentare de securitate și a unei vigilențe sporite din partea utilizatorilor de telefoane mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel