Atenție dacă mergi în Grecia. Val de căldură extremă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Grecia, Kavala / Foto DCNews
Grecia, Kavala / Foto DCNews
Grecia va fi lovită de un val de căldură în următoare perioadă. 

Maximele vor ajunge şi la 44 de grade Celsius la umbră. Avertizarea este valabilă timp de o săptămână, de marți, 27 iulie, și până marți, 3 august, potrivit Serviciului Meteorologic din Grecia (EMY).

Meteorologii au emis o alertă privind un val de căldură care va lovi Grecia, înregistrându-se valori termice de 44 de grade Celsius.  Masele de aer cald vor provoca creșteri semnificative ale valorilor termice începând de marți. Vârful valului de caniculă va fi atins în a doua parte a săptămânii.

Meteorologii greci avertizează că există riscul extinderii incendiilor de vegetație din cauza temperaturilor.

Premierul a transmis că în ultimele zile pompierii s-au luptat cu aproximativ 50 de incendii de vegetaţie, iar situaţia s-ar putea agrava: „Vreau să subliniez faptul că august rămâne o lună dificilă. Din acest motiv este important pentru noi toţi, pentru toate serviciile statului, să rămânem în stare de alertă absolută până când perioada incendiilor se va încheia", a declarat premierul elen.

 

Vremea din România. Prognoza meteo în august. ANM anunță temperaturi mai mari decât cele normale

 

În România, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în prima săptămână din august, iar apoi se vor situa în jurul valorilor normale, potrivit prognozei pe patru săptămâni.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel