ATENȚIE! COD GALBEN de ceaţă sau vânt puternic în 11 judeţe
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM a emis, marți, avertizări nowcasting Cod galben.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă sau vânt puternic, ce vizează 11 judeţe. Se circulă în condiții de ceață pe Autostrada Soarelui, A3 București-Ploiești și A1 București-Pitești.

Până la ora 9.30, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri și va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului, în Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu - județul Harghita.

Până la ora 9.00, este Cod galben de ceață și în Tulcea, iar până la 9.30 în Brăila, Ialomiţa, zona joasă a județelor Buzău și Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

Localitățile Moldova Nouă, Oravița, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani și Ciuchici din județul Caraş-Severin sunt, până la ora 11.00, sub alertă de vânt puternic. La rafale, va sufla cu 55 - 65 km/h.

Centrul Infotrafic, precizări

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, marți dimineața, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe șosele din județele Harghita, Tulcea, Brăila, Ialomița, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman.

De asemenea, este semnalată ceață și pe autostrada A2 București-Constanța, vizibilitatea fiind afectată, pe porțiuni, sub 200 de metri pe tronsonul km.144-160, iar pe segmentul km. 35-144, vizibiltatea este redusă, pe alocuri, sub 100 de metri.

Ceață este semnalată și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești, vizibilitatea fiind redusă sub 150 de metri, dar și pe autostrada A1 București-Pitești, însă vizibilitatea este una bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel