Data publicării:
Atenție ce postați pe Internet! S-ar putea să vă urmărească în viitor, chiar dacă ștergeți, spun specialiștii
Specialiștii atrag atenția cu privire la postările pe care utilizatorii le fac în mediul online și apoi le șterg. Acestea lasă urme și pot fi extrem de dăunătoare pe termen lung.
Orice fotografie, filmuleț sau alt tip de conținut pe care îl distribuim la un moment dat pe rețelele de socializare poate să ne urmărească în viitor, chiar dacă am ales să ștergem materialele respective.
Conținutul pe care avem posibilitatea să îl eliminăm se șterge doar la suprafață, ne spun specialiștii. În fapt, orice postare rămâne în arhiva rețelelor pe care le folosim, dar putem să ne trezim cu materiale personale preluate de alte platforme, dacă postările noastre sunt publice.
Chiar dacă ștergem conținut de pe rețelele sociale, acesta nu este de fapt eliminat de tot, ne explică specialiștii. Mai mult, dacă a fost postată public la un moment dat este posibil să o găsim pe alte platforme care au preluat-o înainte ca noi să apucăm să o ștergem.
Un studiu realizat de firma de securitate Kaspersky indică o problemă răspândită în toate țările - majoritatea respondenților nu sunt conștienți sau sunt nesiguri de controlul pe care îl au asupra prezenței lor digitale.
82% dintre europeni și-ar dori să poată șterge definitiv ceva postat în 2021 pe profilul lor de socializare, iar cei mai mulți dintre cei care vor să îndrepte din trecutul digital sunt cei din Generația Z, adică născuți după 1995.
Trebuie să știm că activitatea noastră de pe internet poate fi urmărită de diferite companii sau platforme. Cookie-urile au creat îngrijorare, din cauză că ele permit strângerea de informații despre comportamentul utilizatorilor în principiu, ce anume pagini web vizitează și când, scrie Publika.
Meta lui Facebook anunță lansarea unui supercomputer: Va fi cel mai rapid din lume. Chintilioane de operaţii/secundă!
Meta Platforms Inc., compania mamă a Facebook, a anunţat luni că echipa sa de cercetare a construit un nou supercomputer de inteligenţă artificială care, potrivit estimărilor sale, va fi cel mai rapid din lume atunci când va fi finalizat, la mijlocul anului 2022, informează Reuters, citează Agerpres.
Meta a precizat într-o postare pe blog că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător.
Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers", a declarat compania într-o postare pe blog (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News