Urmărește emisiunea live
ATENȚIE, câinii se pot îmbolnăvi de CANCER. Dacă are aceste simptome, du-l IMEDIAT la veterinar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un medic veterinar din New York a explicat care sunt simptomele ce pot indica că patrupedul are cancer.

Multe dintre simptomele cancerului la câini pot fi confundate cu simptomele altor afecțiuni. Din acest motiv, este foarte important să urmăriți starea de sănătate a patrupedului constant, astfel încât să știți când să mergeți urgent cu el la veterinar pentru un control.

Principalele simptome care pot indica cancerul la câini sunt: leșinul, tusea, pierderea în greutate, sângerările gingivale și rănile care nu se vindecă, scrie Digi Animal World.

”Dacă ai văzut că patrupedul tău a leșinat, iar a doua zi s-a simțit mai bine, nu sta pe gânduri. Adu-l la veterinar, deoarece poate fi vorba de o tumoare la splină.”, avertizează Jake Zaidel, medic veterinar în New York.

Tusea frecventă este unul dintre principalele indicii că patrupedul are cancer la plămâni. Pierdea în greutate, la fel ca în cazul oamenilor, poate fi un alt simptom al cancerului la câini. Mirosul ciudat din gură sau sângerările gingivale pot indica cancer oral.

”Multe tumori orale pot fi cu adevărat devastatoare, deoarece oamenii nu le găsesc decât atunci când sunt în stadii foarte avansate, ceea ce este devastator pentru câine.”, a explicat veterinarul. 

În cazul în care observați aceste simptome este necesar să duceți câinele imediat la un consult pentru că boala ar putea fi fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel