Atentat SUA. Trump, război cu ISIS: Vor plăti un preț uriaș
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Președintele american Donald Trump a promis că Statul Islamic (ISIS) va plăti un "preț uriaș" pentru orice atac împotriva Statelor Unite, după revendicarea de către jihadiști a atentatului de marți de la New York care a costat viața a opt persoane, informează AFP.

Militarii americani "au lovit ISIS 'mai dur' în ultimele două zile", a scris de asemenea președintele pe Twitter, scrie Agerpres.

"ISIS susține că Animalul Degenerat care a ucis și rănit grav oameni minunați în West Side (Manhattan — n.r.) era 'soldatul' lor. Din aceasta cauză, armata a lovit ISIS 'mai dur' în ultimele două zile. Ei vor plăti un preț uriaș pentru fiecare atac împotriva noastră!", a scris el pe Twitter.

Gruparea jihadistă a anunțat joi că autorul atentatului de marți, Sayfullo Saipov, un uzbec sosit în SUA în 2010, este unul dintre "soldații" săi.

Jihadistul în vârstă de 29 de ani, rănit și arestat de poliție, a explicat că a acționat "în numele SI" și s-a declarat "mândru de actele sale" în primele interogatorii. De asemenea, el a spus că vrea să desfășoare un steag al SI în camera sa de spital.

Președintele Donald Trump s-a exprimat de două ori pe Twitter cerând pedeapsa cu moartea pentru Sayfullo Saipov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel