ATENTAT LONDRA. Statul român plătește repatrierea româncei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere a româncei decedate în urma atentatului de la Londra, a declarat vineri premierul Grindeanu.    
Premierul Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timişoara, că Guvernul va suporta cheltuielile pentru repatrierea trupului tinerei românce care şi-a pierdut viaţa după atentatul de la Londra. 

„Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere. Încă o dată transmit condoleanţe familiei româncei decedate la Londra”, a spus Sorin Grindeanu. 

Tot vineri, dar la Craiova, Grindeanu a spus că a fost informat despre decesul româncei rănite în atacul de la Londra şi a transmis condoleanţe familiei acesteia. 

„Am fost informat cu câteva zeci de minute în urmă (...) de deces. Îmi pare rău. Transmit familiei condoleanţe. (...) Putem face o similitudine între ceea ce înseamnă o zonă instabilă, cum este Siria - şi unde noi încurajăm dialogul politic, dialogul care să ducă la reinstaurarea păcii - zone de acest tip duc la acţiuni care se desfăşoară în anumite părţi din Europa, cum a fost atacul de la Londra şi care, din păcate, a dus şi la pierderi de vieţi omeneşti”, a afirmat Grindeanu, după o vizită la Fabrica Ford din Craiova, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Totodată, şeful Executivului a precizat că a transmis condoleanţe şi Prinţului Charles pentru victimele atacului de la Londra. 

„Am transmis condoleanţe şi sprijinul şi suportul poporului român Alteţei Sale Regale Prinţul Charles, în urmă cu o săptămână, când a fost în România”, a mai spus Grindeanu. 

Pe 22 martie, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel