ATENTAT Egipt. Șase militanţi islamişti, omorâți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Deces
Deces
Poliţia egipteană a ucis, duminică, şase militanţi islamişti suspectaţi de implicare într-o tentativă de asasinat a directorului serviciilor de securitate ale oraşului Alexandria, a informat Ministerul de Interne, citat de AFP. 

Sâmbătă, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, doi poliţişti au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană la Alexandria (nord), la trecerea unui convoi în care se afla directorului serviciilor de securitate ale oraşului, generalul Mostafa al-Nemr, care a scăpat nevătămat.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a afimat că poliţia i-a urmărit pe membrii unei celule aparţinând mişcării islamiste Hasm în provincia Behaira, omorând şase dintre aceştia într-un schimb de focuri. Atentatul comis sâmbătă nu a fost revendicat.

[citeste si]

Autorităţile egiptene acuză Hasm că este ramura armată a Fraţilor Musulmani, confrerie decretată 'teroristă' de către putere. Gruparea Hasm a revendicat în 2016 mai multe atentate împotriva poliţiei, unor responsabili şi judecători la Cairo. În revendicările sale nu şi-a proclamat însă niciodată afilierea la Fraţii Musulmani, mai notează AFP, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel