Ateliere Da’DeCe pentru copii la Muzeul Hărților
Autor: Magdalena Popa Buluc | Publicat pe: 25 ian 2017, 08:40
WhatsApp
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură și cu Asociația Da’DeCe vă invită la atelierele pentru copii susținute în cadrul expoziției  C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) , realizate în cadrul proiectului cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Programele vor include discuții și activități pentru copiii cu vârste de 7 – 10 ani, în compania unor cunoscuți ilustratori sau autori de carte pentru copii. Periplul printre cărți va include titluri nominalizate sau premiate la concursul național de design Cele Mai Frumoase Cărți, prezente în expoziția deschisă la parterul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi în perioada 15 ianuarie – 19 februarie 2017.

Iată calendarul atelierelor și invitații Iuliei Iordan, educator cultural și scriitor de cărți pentru copii:

28 ianuarie, ora 11:00; invitată: Adina Rosetti

4 februarie, ora 11:00; invitată: Victoria Pătrașcu

11 februarie, ora 11:00; invitată: Cristiana Radu

18 februarie, ora 11:00; invitată: Veronica Neacșu

C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) este o expoziție de design de carte, care prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național de design de carte, edițiile 2012 – 2016. Selecția include realizări ale artiștilor și specialiștilor din domeniu, care se raportează la aspecte specifice ale culturii și spațiului românesc prin ilustrație, texte, autori prezentați. Proiectul promovează valorile culturale naţionale contemporane, în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi își propune – între altele - promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură. 

Cele Mai Frumoase Cărți din România este un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg. APC este o organizație nonguvernamentală independentă, care dezvoltă proiecte transversale adresate în special tinerilor, în scopul de a susține dezvoltarea unui spirit critic și încurajarea creativității. 

Asociația Da’DeCe realizează proiecte de educație nonformală în diferite instituții culturale. Prin programele sale, asociația promovează încrederea în sine și dezvoltarea personală a copilului și transformarea muzeelor în spații vii, pline de obiecte care vorbesc. Asociația își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?