Atacuri ucrainene pe teritoriul Rusiei, tot mai dese. Chirieac: Schimbare de tactică semnificativă a Kievului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele atacuri efectuate de Ucraina pe teritoriul Federației Ruse.

În ultimele zile, mai multe obiective de pe teritoriul rus vecin Ucrainei, dar și regiuni mai îndepărtate, au fost vizate de atacuri cu drone. Un incident care a iscat temeri la Moscova a fost dat de o dronă militară care a încercat să lovească o instalație de gaz din regiunea capitalei Federației Ruse.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, unde a fost întrebat de moderatorul Mihai Gâdea ce reacție ar putea avea Vladimir Putin la atacurile tot mai dese ale ucrainenilor, în special cu drone, în mai multe regiuni din Federația Rusă:

„O reacție mai dură a lui Putin decât cea de acum nu cred că va fi, fiindcă Rusia nu are mai mult decât folosește în momentul ăsta. Are doar armamentul nuclear, dar nu-l folosește, că i-a atras atenția și președintele Chinei, Xi Jinpig, de faptul că un război nuclear nu trebuie purtat. Cred că rămâne la nivelul de amenințare nucleară, dar sigur nu va folosi armele“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      Kievul anunță că, momentan, nu există vreo ameninţare vizibilă la adresa Republicii Moldova

„Schimbare de tactică semnificativă a ucrainenilor“

De asemenea, analistul politic a susținut că noile atacuri ar putea face parte dintr-o schimbare de tactică a Ucrainei, iar Putin nu ar avea cum să dea vina pe Vest pentru dronele folosite, deoarece acestea nu ar fi produse în Occident:

„Cred că e vorba de atacuri ucrainene și mai cred că se schimbă tactica folosită de Kiev în lupta cu Vladimir Putin. Când au dat prima rachetă în Rusia, cred că în Belgorod, Ministerul Apărării din Marea Britanie a spus că țintele militare din Federația Rusă sunt ținte legitime pentru Ucraina, ceea ce are sens. Nu se poate să bombardezi numai tu Ucraina, mai ales că rușii au bombardat infrastructură critică, spitale, maternități, mall-uri, etc. Acum câteva luni, Occidentul a acceptat că sunt ținte militare legitime pe teritoriul Rusiei și probabil că asta fac acum ucrainenii.

Cred că e și o deplasare politico-militară și s-ar putea ca dronele astea pe care le folosesc acum ucrainenii pentru a ataca în adâncime Rusia să nu fie livrate de occidentali, ci să fie făcute de turci sau chiar de ei. Rusia nici nu poate reproșa Occidentului că a dat arma Ucrainei iar Kievul lovește Moscova cu ele. Sunt arme ucrainene, dar sigur, cu cipuri livrate de Occident. Cred că este o schimbare de tactică semnificativă a ucrainenilor“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

Urmărește aici ultima ediție a emisiunii Geostrategica.

CITEȘTE ȘI      -      Consilierul lui Zelenski spune că ucrainenii iau în calcul retragerea din Bahmut: Nu vom sacrifica toți oamenii pentru nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel