Atacuri phishing pe e-mail. Cum poți rămâne fără bani
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Se pierd până la sute de mii de euro la fiecare atac de tip phishing pe e-mail din cauza securizării insuficiente a infrastructurii informatice.

Companiile din România pierd până la sute de mii de euro la fiecare atac de tip phishing pe e-mail din cauza securizării insuficiente a infrastructurii informatice, avertizează specialiştii în securitate cibernetică din cadrul SonicWall, într-un raport publicat recent. 

Conform datelor analizate, 90% dintre atacurile cibernetice încep cu o campanie de succes de phisihing prin e-mail, în timp ce jumătate dintre aceste mesaje aduc cu sine un ransomware, exact acelaşi tip de atac care a afectat recent spitalele din sistemul medical românesc.
 Statisticile arată că, numai în 2017, companiile din SUA au pierdut peste 5 miliarde de dolari din cauza compromiterii e-mailurilor.

'În România, conform estimărilor noastre, companiile pierd între câteva sute de euro până la câteva sute de mii de euro la fiecare incident din cauza securizării insuficienţe a infrastructurii informatice', susţine Cosmin Vîlcu, regional senior sales manager pentru CSEE şi CIS în cadrul SonicWall.

Șase probleme principale de protecţie

În viziunea experţilor, utilizarea unei soluţii de securitate pentru e-mail ar rezolva şase probleme principale de protecţie în cazul companiilor expuse, şi anume: ar preveni atacurile de tip "0-day" şi ransomware să ajungă în căsuţa de email a utilizatorului, ar stopa atacurile sofisticate de tip phishing prin tehnici avansate de analiză, ar preveni înregistrarea de pierderi din cauza compromiterii e-mailurilor, dar şi atacurile de tip spoofing prin utilizarea de tehnici solide de autentificare, ar furniza permanent, în timp real, informaţii despre ultimele ameninţări informatice, cum este platforma SonicWall Capture Cloud, pentru o prevenţie proactivă, ar asigura o comunicare criptată pentru protecţia datelor şi ar proteja serverul de e-mail Microsoft Office 365 de atacuri avansate. 

SonicWall a fost înfiinţată în anul 1991, în Silicon Valley sub titulatura de Sonic Systems, iar în 1998 lansează prima soluţie firewall. Un an mai târziu, în 1999, compania îşi schimbă numele în SonicWall.  În prezent, la nivel mondial, SonicWall are circa 1.350 de angajaţi. Compania oferă asistenţă pentru produsele sale în nouă limbi: engleză, franceză, italiană, germană, portugheză, spaniolă, japoneză, mandarină şi coreeană.  Afacerile din România ale SonicWall înregistrează creşteri anuale de aproximativ 30%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel