Data publicării:

Asemănările dintre atacul din Arras și cel din apropierea Parisului, când un profesor a fost decapitat. Cel de azi, produs la aproape 3 ani distanță

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Atacul de astăzi din Arras s-a produs la aproape trei ani distanță de atacul din apropierea Parisului, când un alt profesor a fost decapitat.

Atacul din Arras de astăzi, 13 octombrie, în urma căruia un profesor a fost înjunghiat și alți doi oameni răniți, s-a produs la aproape 3 ani distanță de atacul din apropierea Parisului, când un alt profesor a fost decapitat. Asemănarea dintre cele două atacuri constă în faptul că ambele au fost comise de tineri de origine cecenă. Cel de astăzi are 20 de ani, atacatorul din 16 octombrie 2020 avea la acea vreme 18 ani.

VEZI ȘI: Atacul din Arras, un import al dramei din Israel? Jurnalist român din Franța, detalii îngrijorătoare: Acesta este riscul!

Astfel, tragedia de astăzi s-a produs la aproape fix 3 ani distanță, doar că într-o altă regiune a Franței. În plus, o altă asemănare este că ambii tineri erau cunoscuți de serviciile de informaţii franceze. Totodată, ambii atacatori au strigat "Allah Akbar" atunci când au comis atacurile.

VEZI ȘI: Update: Atacatorul ar avea 20 de ani/ Profesor înjunghiat în Franţa. Atacatorul a strigat "Allah Akhbar"

Detalii despre atacul din 2020

Decapitarea profesorului care a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed, a provocat un şoc în Franţa la acea vreme. Preşedintele Emmanuel Macron a calificat atunci faptele drept "atentat terorist islamist".

Identitatea atacatorului, care a strigat "Allah Akbar" înainte de a fi împuşcat de poliţişti, a fost confirmată ulterior de anchetatorii francezi: un tânăr cecen rus, în vârstă de 18 ani, născut la Moscova. Atacatorul se afla legal în Franţa şi beneficia de statutul de refugiat.

Atacul s-a produs la colegiul Bois d'Aulne, din Conflans-Sainte-Honorine, deși tânărul cecen locuia la Evreux, într-un alt departament. Victima sa a fost profesorul Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani. 

VEZI ȘI: Cazul profesorului decapitat în Franța. Tatăl unei eleve a discutat pe WhatsApp cu ucigaşul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel