Atac terorist în Tunisia. 19 persoane au murit, dintre care 17 turiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Atac terorist în capitala tunisiană, Tunis. 17 turişti au fost uciși după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra Parlamentului tunisian şi a unui muzeu din apropiere. În urma intervenției forțelor de ordine au fost uciși și doi teroriși. Ambasadorul României la Tunis se afla în apropiere, acesta fiind evacuat în siguranță.

Cel puţin 19 persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc, miercuri, în Muzeul Bardo din Tunis, situat în apropierea Parlamentului tunisian. Ministerul român de Externe informează că ambasadorul României se afla în apropierea muzeului, în timpul atacului, dar a fost evacuat în siguranţă

Potrivit informațiilor, trei islamişti îmbrăcaţi în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist. Teroriștii  au deschis focul  în muzeul Bardo din Tunis, importantă atracţie turistică. Atacul armat a continuat cu o luare de ostatici. Mai târziu, forţele de intervenţie au luat cu asalt muzeul, eliberându-i pe ostatici. Se crede că în descindere au fost ucişi doi presupuşi atacatori, dar şi că un poliţist şi-a pierdut viaţa.

Potrivit unor surse, numeroşi turişti din ţări europene au fost ţinuţi ostatici, printre ei fiind cetăţeni britanici, italieni, francezi şi spanioli.

Un purtător de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne a declarat că doi islamişti consideraţi autori ai atacului armat sunt blocaţi în Muzeul Bardo, fiind înconjuraţi de forţele de ordine.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Autorităţile tunisiene au atras atenţia asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanţi ai organizaţiei sunnite Stat Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel