Data publicării:

Atac terorist în Israel. Multiple înjunghieri și ciocniri de mașini

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: freepik @teunnijenhuis
FOTO: freepik @teunnijenhuis
O persoană a murit în urma atacului, iar altele sunt grav rănite.

Teroriștii au înjunghiat un trecător, apoi au schimbat 3 mașini după ce au făcut un accident, au declarat polițiștii. Teroriștii erau din Hebron și au fost arestați ulterior.

Atacuri combinate de lovire și înjunghiere au fost raportate în Ra'anana luni după-amiază, lăsând peste o duzină de persoane rănite și o persoană decedată.

Un terorist a înjunghiat o femeie în timp ce un alt terorist a furat o mașină și a continuat să efectueze atacuri în mai multe locuri, au confirmat autoritățile israeliene. Teroristul a schimbat vehiculele de trei ori după accident, au declarat polițiștii. Teroriștii erau Muhammad Zaidat, în vârstă de 44 de ani, și Ahmed Zaidat, în vârstă de 24 de ani, ambii din Hebron și au fost ulterior arestați, notează și Jpost.

Două persoane au fost ușor rănite după ce au fost lovite pe strada Haroshet, unde un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost și el înjunghiat. Alți cincisprezece oameni au fost răniți în diverse grade, inclusiv un bărbat de 34 de ani și un băiat de 16 ani în stare gravă, cu leziuni la cap, ca urmare a atacului cu mașina de pe strada Ahuza, principala stradă a orașului. Șapte dintre cei răniți se pare că erau copii.

Un martor a declarat pentru Maariv că drumul era "neobișnuit de liniștit" și că atunci când a auzit două mașini ciocnindu-se, a crezut că este vorba de un accident rutier. "Eram sigur că era un accident de mașină", a spus Eden Alfi. "Un alt om era cu mine, a observat situația și a strigat 'un atac, un atac'. După aceea, l-am văzut pe terorist. L-am văzut înjunghiind un bărbat de vreo 60 de ani. Bărbatul a căzut, iar teroristul a fugit."

Trebuie menționat că trei dintre victime sunt în stare gravă, șapte sunt în stare moderată, iar cinci sunt ușor rănite.

Răniții au fost transportați la Centrul Medical Meir din Kfar Saba și la Spitalul Rabin Medical Center-Beilinson din Petah Tikva.

Viola Hachmon, un paramedic pentru Magen David Adom (MDA) care a acordat primul ajutor pe strada Ahuza, a declarat pentru The Jerusalem Post: "Aceasta este o întâmplare foarte dificilă cu mulți răniți. După cunoștințele mele, toată lumea a fost deja evacuată la diferite spitale, inclusiv cei în stare critică." Paramedicul MDA Eli Raymond, care a ajuns la una dintre scene, a spus: "Am ajuns la locul incidentului și am început să facem un triaj inițial, să oferim tratament medical pentru aproximativ opt persoane rănite cu diferite grade de leziuni."

"În urma unui incident neobișnuit în Ra'anana, forțele de poliție sunt la fața locului, iar circumstanțele incidentului sunt investigate", a declarat Poliția Israelului într-un comunicat. "Publicul este rugat să fie vigilent și să respecte instrucțiunile ofițerilor de poliție."

"La început, nu era clar dacă era vorba de un atac terorist sau de un incident cu vehiculul", a spus comisarul de poliție Kobi Shabtai într-o declarație în Ra'anana luni. "Cu toate acestea, în urma acțiunii rapide a poliției din Kfar Saba, am înțeles că erau implicați doi teroriști și două locuri separate.

"Odată ce am înțeles amploarea incidentului, am desfășurat imediat forțe. În cele din urmă, datorită acțiunii hotărâte, unei urmăriri foarte rapide și blocării zonelor, am reușit să prindem al doilea terorist. Ambii teroriști sunt rezidenți din Hebron, membri ai aceleiași familii care au intrat ilegal în zonă."

Școlile din zonă au fost închise, iar părinților li s-a spus să nu își scoată copiii din case, a anunțat biroul primarului după atacuri.

Femeia în vârstă de 70 de ani care a fost grav rănită în timpul atacului a decedat, conform media israeliană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel