Atac SUA împotriva Siriei. Radu Tudor: Element strategic de mare greutate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
SUA au lansat 59 de rachete de croazieră împotriva bazei aeriene din Siria, de unde ar fi fost lansat atacul chimic ce a ucis 86 de persoane, dintre care 30 de copii. 

Radu Tudor remarcă pe blogul său că ”Trump doreste sa demonstreze ca este altfel decat Barack Obama, care a tolerat regimul criminal sirian si nu a reusit sa gaseasca o cale de dialog cu Rusia pentru a pune capat macelului sirian. Cu toate acestea, in August 2013, cand Barack Obama a ordonat la randul sau cateva lovituri aeriene in Siria, Trump scria ca e o greseala si ca e nevoie de aprobarea Congresului pentru astfel de operatiuni militare. Evolutia lui Trump l-a adus in pozitia sa inteleaga mai bine situatia”. 

Jurnalistul adaugă: ”Este esential in analiza deciziei de la Washington sa amintesc faptul ca in SUA se afla presedintele Chinei, XI Jinping. Este un element strategic de mare greutate faptul ca SUA si China s-au consultat pe o tema ce ar putea declansa o sensibilitate puternica a Rusiei”. 

[citeste si]

Radu Tudor mai subliniază că ”Acuzatiile aduse lui Donald Trump si echipei sale privind legaturi dubioase cu Rusia si un sprijin netransparent primit de la Moscova vor fi puternic diluate de hotararea curajoasa de a lansa un atac asupra Siriei, condusa de Bashar al Assad, omul rusilor” și că ”Desi razboiul din Siria dureaza de 6 ani si a ucis sute de mii de nevinovati si a generat o criza umanitara si de refugiati uriasa, linia rosie a insemnat utilizarea armelor chimice impotriva populatiei civile. Acest gest criminal a generat o uriasa emotie internationala, condamnari si cereri de interventia rapida asupra regimului criminal condus de Bashar al Assad, care urmeaza sa fie inculpat pe plan international pentru genocid”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel