Atac la un liceu din Malmo, Suedia. Două femei au murit, un elev a fost reţinut de polițiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Două femei au murit într-un atac cu armă albă, luni, la un liceu din oraşul Malmo, în sudul Suediei, pentru care a fost arestat un elev de 18 ani, a anunţat poliţia suedeză, transmite AFP.

Cele două femei, în vârstă de aproximativ 50 de ani, 'erau angajate ale Malmo Latinskola', un liceu din centrul celui de-al treilea oraş ca mărime al ţării, a precizat poliţia într-un comunicat. Potrivit presei locale, presupusul autor al crimelor a sunat chiar el la numărul de urgenţă pentru a spune unde se află, că şi-a pus arma jos şi că a recunoscut că a ucis două persoane.

Înarmat cu un cuţit şi un topor

Potrivit mai multor media suedeze, el era înarmat cu un cuţit şi un topor. Arestarea a fost făcută fără dificultate la scurt timp după sosirea unei prime patrule, potrivit relatării poliţiei.

În cursul serii, un prim bilanţ raportase doi răniţi în rândul celor cincizeci de persoane aflate în şcoală la momentul faptelor. Cele două victime 'au fost transportate la spital, dar vieţile lor nu au putut fi salvate', au explicat autorităţile. Alertată în jurul orei locale 17.15, (16.15 GMT), poliţia a trimis mijloace importante şi o primă patrulă a putut pătrunde în liceu.

Imagini au arătat poliţişti puternic echipaţi şi înarmaţi inspectând interiorul clădirii. După prime informaţii despre mai multe ţipete în şcoală, 'am avut mai multe date sugerând că este pe punctul de a se comite o crimă gravă cu acte de violenţă în interiorul şcolii', a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Nils Norling. 'Prima patrulă de poliţie la faţa locului a putut să pătrundă în şcoală şi să aresteze un bărbat suspect.

De asemenea, au putut vedea că în interiorul liceului erau două persoane rănite', a relatat el. Niciun motiv nu a fost stabilit sau măcar menţionat. După inspectarea amănunţită a locului şi audierea martorilor, autorităţile sunt convinse că suspectul a acţionat singur.

'Motivaţia din spatele acestui act îngrozitor'

'Ne aşteaptă o muncă grea pentru a înţelege ce s-a întâmplat şi motivaţia din spatele acestui act îngrozitor', a comentat Asa Nilsson, una dintre persoanele responsabile de anchetă. O conferinţă de presă este programată marţi dimineaţă la orele 09.30 (08.30 GMT).

În ianuarie, tot în sudul Suediei, un adolescent de 16 ani a fost arestat după ce a rănit un elev şi un profesor în oraşul Kristianstad. Acest caz a fost legat de un atac similar din august în oraşul Eslov, la aproximativ 50 de kilometri distanţă, când un elev a atacat un angajat în vârstă de 45 de ani, al unei şcoli. Până în prezent, nu a fost stabilită nicio legătură cu cazul din Malmo, mai scrie AFP, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel