Atac la Paris. Ministru: Suntem în RĂZBOI cu TERORISMUL islamic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Arhivă. Foto cu careacter ilustrativ
Arhivă. Foto cu careacter ilustrativ
Ministru de Interne a declarat că Franța se află ''în război contra terorismului islamic''.

Ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a declarat că Franța se află acum în război cu terorismul islamic, transmite Agerpres. Declarațiile vin la două zile de la atacul cu armă albă comis la Paris în apropierea fostului sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo şi soldat cu doi răniţi, relatează AFP.

Suntem într-o situaţie extrem de critică, suntem în război contra terorismului islamic. (...) I-am cerut prefectului poliţiei din Paris să consolideze măsurile de securitate, inclusiv la locuri care pot fi simbolice, a declarat Darmanin în timpul unei vizite pentru sărbătoarea evreiască Yom Kippur.

El a amintit că în ultimii trei ani în Franţa au fost dejucate 32 de atentate, ceea ce înseamnă o medie de aproape un atentat pe lună.

Evreii sunt în mod special ţinta atentatelor islamiste, a adăugat ministrul francez de interne, care a menţionat că în Franţa există 774 de obiective (şcoli, sinagogi) care sunt protejate şi că peste 7.000 de poliţişti şi militari au fost mobilizaţi în această duminică pentru Yom Kippur.

Principalul suspect în urma atacului cu armă albă din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, un pakistanez în vârstă de 18 ani, şi-a asumat fapta sâmbătă, recunoscând că a vizat săptămânalul satiric.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel