Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE / Atac în Germania: Un cunoscut activist islamofob și un polițist, înjunghiați la un miting politic de extremă dreaptă. Suspectul a fost împușcat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un bărbat a fost împușcat după ce a înjunghiat un activist islamofob și un polițist în Mannheim la un miting politic de extremă dreaptă.

UPDATE:

Potrivit dpa şi AFP, la demonstrația anti-Islam din oraşul german Mannheim, au fost rănite cu cuţitul șase persoane.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a menționat posibilitatea unui act islamist în urma atacului produs cu câteva zile înainte de alegerile europene.

"Dacă ancheta constată un mobil islamist, va fi o nouă confirmare a marelui pericol reprezentat de actele de violenţă islamistă, împotriva cărora noi am avertizat", a menționat ea într-un comunicat.

Christian Specht, primarul din Mannheim, a vorbit chiar de un atac "terorist"

Conform revistei Der Spiegel, atacatorul, pe nume Suleiman, s-a născut la Herat, în Afganistan, are 25 de ani și nu era cunoscut ca fiind radicalizat. Totuși, se pare că a acționat dintr-o motivație islamistă, a relatat Spiegel.

Suleiman a fost rănit de focurile de armă ale agenților de poliție în timpul arestării. Toate cele șase persoane pe care le-a înjunghiat au fost internate în spital, iar unele dintre ele au fost supuse unor intervenții chirurgicale de urgență, inclusiv un polițist care se află în stare critică. Printre cei înjunghiați se numără și Michael Stürzenberger, care a fost principala țintă.

Christian Specht, primarul din Mannheim, a vorbit chiar de un atac "terorist".

"Din partea oraşului şi a societăţii din Mannheim, condamn în cei mai fermi termeni acest atac terorist brutal petrecut în cursul unui eveniment critic la adresa Islamului", a susținut politicianul, conform Agerpres.

Știre inițială:

Totul s-a întâmplat la o demonstrație a extremei drepte în orașul german Mannheim. Ținta a fost un activist politic islamofob, cunoscut în Germania pentru pozițiile sale. Este vorba despre Michael Stürzenberger, în vârstă de 59 de ani.

Acesta a fost purtător de cuvânt al CSU München. Având pe parcursul timpului mai multe funcții publice sau în organizații,  Stürzenberger s-a opus vehement construirii unei moschei în oraș. În acest moment este în operație. Activistul islamofob a fost lovit în zona feței și la picior. Nu a fost singura victimă.

Poliția germană a anunțat că a împușcat și rănit un bărbat cu barbă înarmat cu un cuțit. Un elicopter de salvare a intervenit, iar tramvaiele din zonă au fost suspendate.

Victima a mai fost atacată în 2022 de către un musulman

În momentul în care se pregătea să vorbească în cadrul acestui miting, activistul a fost atacat de o persoana neidentificată. Mulțimea a încercat să-l dezarmeze, iar un polițist a fost și el rănit. Starea lui este stabilă. Suspectul a fost împușcat de unul dintre agenții de poliție, dar nu mortal. 

Trebuie spus că Michael Stürzenberger se ocupa cu de un turneu de lobby anti islam, organizat în mai multe orașe din Germania, intitulat  "Open Eyes". Victima a mai fost atacată în 2022 de către un musulman. 

Violențele au loc în ultima etapă a campaniei pentru Parlamentul European, în care partidul de extremă dreapta "Alternativa pentru Germania" a făcut campanie parțial pe ceea ce partidul consideră a fi pericolul reprezentat de migrația din țările musulmane, susține Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel