Atac homofob la adresa lui Vinicius, după ce fotbalistul a izbucnit în plâns la o conferință de presă /video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul portar paraguayan José Luis Chilavert a stârnit controverse prin criticile adresate lui Vinicius într-un tweet recent.

Acesta a reacționat la conferința de presă emoționantă susținută de atacantul brazilian în cursul zilei de luni. Vinicius a fost cuprins de lacrimi atunci când a abordat subiectul atacurilor rasiste cu care se confruntă în mod constant, mai ales în timpul meciurilor la echipa sa, Real Madrid. "Vreau doar să joc fotbal", a mărturisit el, fiind evident copleșit de emoție.

Chilavert nu s-a abținut să comenteze, aducând critici aspre. "Pâine și circ. Primul care insultă și atacă adversarii este el. Să nu fie fătălău, fotbalul este pentru bărbați", a fost replica controversată a lui Chilavert.

La 58 de ani, Chilavert este cunoscut în întreaga lume fotbalistică pentru intervențiile sale de excepție și pentru golurile marcate, chiar dacă evolua în postura de portar. Cu toate acestea, criticile sale la adresa lui Vinicius au stârnit dezbateri aprinse în mediul online și în lumea fotbalului.

Reacțiile la comentariile lui Chilavert au fost diverse. Mulți susțin că Vinicius merită susținere și înțelegere în lupta sa împotriva rasismului, în timp ce alții consideră că atacul lui Chilavert reflectă o anumită mentalitate homofobă și sexistă, potrivit căreia doar bărbații homosexuali și femeile plâng, nu și „bărbații adevărați”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel