Data publicării:

Atac cu mașină capcană în Israel 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Maşină-capcană, detonată în Afganistan. 5 poliţişti ucişi şi 12 răniţi - Fotografie cu rol ilustrativ
Maşină-capcană, detonată în Afganistan. 5 poliţişti ucişi şi 12 răniţi - Fotografie cu rol ilustrativ
Un atac cu mașină capcană a avut loc în Israel. 

 Patru persoane au fost rănite duminică în Israel într-un atac cu maşina la Nir Tzvi, în apropiere de oraşul Lod, au anunţat serviciile de salvare şi poliţia, care a precizat că presupusul agresor a fost "neutralizat", transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a mai indicat că a fost vorba de un "presupus atac terorist".

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a menţionat că doi răniţi în vârstă de circa 20 de ani se află în stare gravă, iar unul dintre răniţi este în "stare critică".

"Când am ajuns la faţa locului, am văzut un vehicul care lovise mai mulţi oameni într-o staţie de autobuz", au declarat doi membri ai echipelor de salvare.

Imagini filmate de martori sau difuzate de televiziunea israeliană au arătat ceea ce pare a fi locul atacului, cu numeroase maşini oprite, dintre care se distinge un vehicul alb. Într-o filmare, bărbaţi înarmaţi deschid focul asupra maşinii albe.

Hamas a oprit negocierile de încetare a focului

Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâșia Gaza la o zi după ce un atac israelian l-a vizat pe liderul său militar, care "este bine", au declarat duminică pentru AFP doi înalți oficiali ai mișcării islamiste palestiniene.

Anunțul vine după ce Hamas a afirmat că atacurile israeliene de sâmbătă au ucis 92 de palestinieni în tabăra al-Mawasi pentru persoane strămutate în sudul teritoriului, lângă Khan Younis, și, conform apărării civile, au cauzat 20 de morți în tabăra de refugiați Al-Shati din orașul Gaza (nord).

Israelul a declarat că a vizat doi lideri de rang înalt ai Hamas, Mohammed Deif și Rafa Salama, respectiv șeful aripii militare și comandantul Hamas de la Khan Younis, numindu-i "doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie", data atacului mișcării islamiste asupra Israelului, care a declanșat războiul din Gaza.

"Atacul a fost efectuat într-o zonă împrejmuită gestionată de Hamas unde, conform informațiilor noastre", nu existau "civili", a declarat armata israeliană, estimând că "majoritatea victimelor erau teroriști".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel