Atac cu drone împotriva unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită. ONU, reacţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Emisarul ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, s-a declarat 'extrem de îngrijorat' după un atac cu drone lansat sâmbătă de rebelii yemeniţi houthi asupra a două instalaţii petroliere ale gigantului Aramco în Arabia Saudită, informează sâmbătă AFP.

Într-un comunicat, Griffiths s-a declarat 'extrem de îngrijorat în legătură cu atacurile cu drone (...) întreprinse azi (sâmbătă) împotriva a două instalaţii petroliere importante în Arabia Saudită'. El a estimat recenta escaladare militară drept 'extrem de îngrijorătoare', îndemnând toate părţile la reţinere şi cerându-le să evite să pună în pericol negocierile angajate de ONU.

ONU a mediat negocierile inter-yemenite în decembrie, în încercarea de a pune capăt conflictului, care a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit organizaţiei. Un atac cu drone revendicat de rebelii yemeniţi a provocat incendii sâmbătă la două instalaţii petroliere ale Aramco în Arabia Saudită, al treilea atac de acest gen în ultimele cinci luni împotriva infrastructurilor gigantului petrolier. Rebelii houthi au revendicat cele două atacuri precedente, în mai şi august, asupra instalaţiilor Aramco în regatul saudit, ţară ale cărei forţe militare sunt angajate alături de putere în Yemen împotriva rebelilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel