Atac comis într-un spital din China: Cel puţin 10 persoane, ucise sau rănite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium
Un incident violent a avut loc într-un spital din provincia chineză Yunnan, situată în sud-vestul țării, soldându-se cu cel puțin 10 persoane rănite sau decedate.

Incidentul a survenit într-un spital local marţi în jurul orei locale 13:20 (05:20 GMT) şi peste 10 persoane au fost rănite sau ucise, a relatat agenţia de presă Xinhua.

Incidentul a avut loc în zona Zhenxiong din nord-estul provinciei Yunnan, iar autoritățile desfășoară investigații în acest sens, conform informațiilor provenite de la aceeași sursă.

O creștere a atacurilor cu arme albe

Crimele în masă sunt destul de rare în China, țară care impune o interdicție asupra posesiei de arme de foc pentru cetățenii săi. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere a atacurilor cu arme albe.

În luna august a anului trecut, în aceeași provincie Yunnan, două persoane au fost ucise și alte șapte au fost rănite într-un atac cu cuțitul comis de către un individ cu probleme mentale și antecedente.

În august 2022, în provincia Jiangxi din sud-estul Chinei, trei persoane și-au pierdut viața într-un atac cu cuțitul care a avut loc într-o grădiniță, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel