Data publicării:

Atac armat Praga. Bogdan Chirieac: În fața nebuniei nimeni nu este în siguranță

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @freepic.diller
FOTO: Freepik @freepic.diller
Analistul politic Bogdan Chirieac trage un puternic semnal de alarmă legat de tulburările psihice, după atacul de la armat de la Praga, în care au murit cel puțin 15 persoane. 

Bogdan Chirieac, analist politic, trage un semnal de alarmă cu privire la afecțiunile psihice, ignorate de cele mai multe ori, dar care duc la situații dramatice, precum a fost atacul de Praga, în care au murit cel puțin 15 persoane și alte zeci au fost rănite.

În contextul în care ministru de Interne al Cehiei a susținut că acest atentat nu se încadrează în termenii ”terorismului internațional”, la întrebarea Savianei Rusu, de la Realitatea Plus, analistul a afirmat că îl consideră ”drept o crimă dementă”, subliniind că pot fi găsite ”și alte adjective” la așa ceva.

”În fața nebuniei nimeni nu este în siguranță. Faptul că noi în Europa și mai ales, noi, în România, nu luăm niciun fel de măsură pentru cei care au diverse maladii psihice, nu înseamnă că suntem în siguranță. Fiindcă acest copil, 24 de ani, probabil că avea manifestări. Nu l-a văzut nimeni, nici din facultate, nici din familie.

În general chestiunile acestea sunt privite cu reticență, să nu se afle că suferim de o boală psihică. Nu este nimic de rușine, punct. Dacă este imbecil, atunci, sigur, râzi de cel care are diabet, care are boli coronariene sau are miopie. La fel și bolile psihice. Nu sunt o poveste, din acest punct de vedere. Ori, acest lucruri trebuie verificate în permanență, așa cum se fac controalele medicale pentru inimă, ele trebuie făcute și sunt mult mai dificile, pentru bolile psihice.

Asta s-a întâmplat, altminteri, zeci de persoane care au fost ucise și rănite în acest atac astăzi s-ar fi bucurat de viață și de sărbătorile Crăciunului. Dacă cineva ar fi fost mai atent la astfel de persoane”, a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Citește și: Poliția din Cehia recunoaște că a primit un pont despre atacatorul din Praga. Cum i-a fentat pe oamenii legii

Chirieac: ”Statele Unite ale Americii sunt, din nefericire, un exemplu”

De altfel, Bogdan Chirieac a afirmat că SUA a fost de multe ori un exemplu al atentatelor asupra civililor și în care atentatorul este din categoria tinerilor sau a adulților tineri.

”În momentul în care unui astfel de om îi oferi și posibilitatea să ajungă la o pușcă performantă, cu lunetă, atunci aveți crimele în masă. Așa cum s-a întâmplat și cum se întâmplă.

Statele Unite ale Americii sunt, din nefericire, un exemplu în acest sens și uite că s-au dus și în Europa, dar au mai fost atentate de acest fel și în alte părți”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Imaginile groazei din Praga. Atacatorul, surprins în timp ce țintește civilii. Oamenii au stat refugiați pe cornișa unei clădiri / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel