Atac armat la Paris. Suspectul ar fi intenționat mai întâi să ucidă străini
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atac armat la Paris. Suspectul ar fi intenționat mai întâi să ucidă străini / Foto: Pixabay, de White Bull Films
Atac armat la Paris. Suspectul ar fi intenționat mai întâi să ucidă străini / Foto: Pixabay, de White Bull Films
Suspectul atacului de la Paris ar fi intenționat să ucidă străini, potrivit parchetului francez.

Individul care a recunoscut că a ucis trei kurzi, vineri, la Paris, a mers mai întâi într-o suburbie din apropiere, cu o populaţie mare de imigranţi, "pentru a ucide străini", transmite Agerpres, Pensionarul francez ar fi mărturisit că simte o "ura patologică" față de aceștia, a anunţat duminică parchetul, informează AFP.

"În cele din urmă a renunţat să treacă la fapte, având în vedere că nu erau prea mulţi oameni în zonă şi din cauza îmbrăcăminţii care îl împiedica să-şi reîncarce arma cu uşurinţă", a anunţat procuroarea Parisului, Laure Beccuau.

Aflat în arest, bărbatul de 69 de ani a recunoscut că simte o "ura faţă de străini care a devenit de-a dreptul patologică", a adăugat ea, citată într-un comunicat de presă.

Bărbatul a susținut că "şi-a dorit întotdeauna să ucidă migranţi, străini"



Suspectul, care a fost dus la un centru de psihiatrie aparţinând prefecturii poliţiei, s-a descris drept "depresiv" şi "sinucigaş", declarând că "şi-a dorit întotdeauna să ucidă migranţi, străini" după ce i-a fost spartă locuinţa, în 2016, eveniment pe care el îl consideră drept "declanşatorul" urii sale faţă de străini, a spus procuroarea.

În acel incident, fostul mecanic de tren şi-a lovit cu brutalitate atacatorii. El a fost condamnat pe 30 iunie pentru aceste fapte, la douăsprezece luni de închisoare pentru violenţă, condamnare la care a făcut recurs.

Vineri, bărbatul a deschis focul în mai multe rânduri în faţa unui centru cultural kurd situat într-o zonă comercială aglomerată, populară în rândul comunităţii kurde din centrul Parisului, ucigând trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie. Trei bărbaţi au fost răniţi, unul grav, potrivit ultimului bilanţ.

În ziua incidentului, el "a mers mai întâi dis-de-dimineaţă la Saint-Denis, înarmat cu o armă şi cu muniţie, pentru a comite crime asupra străinilor", a relatat procuroarea.

Un bilet de transport în comun şi primele analize ale camerelor de supraveghere video coroborează această deplasare, a spus ea.

Alte declarații halucinante făcute de către atacator



Întors la casa părinţilor săi din Paris, bărbatul a "hotărât apoi să meargă pe jos până la rue d'Enghien unde ştia că se află centrul kurd, cunoscând acest cartier". Bărbatul a declarat că este supărat pe "toţi migranţii" şi a explicat că "s-a luat de victime pe care nu le cunoştea, precizând că este supărat pe kurzi pentru că 'au luat prizonieri în timpul luptei lor împotriva Daesh (organizaţia teroristă Statul Islamic - n.r.) în loc să-i ucidă'", explică Beccuau.

Bărbatul a mărturisit că "nu şi-a stabilit în prealabil numărul victimelor, ci că a intenţionat să folosească toată muniţia şi să se sinucidă cu ultimul glonţ", potrivit procurorului.

În momentul reţinerii sale într-un salon de coafură unde a fost imobilizat înainte de intervenţia poliţiei, i-a fost descoperită arma, "patru încărcătoare care conţin în total 14 gloanţe, o cutie de 25 de gloanţe".

El a recunoscut totodată că "singurul său regret este că nu s-a putut sinucide, adăugând că întotdeauna îşi spunea că, dacă se sinucide într-o zi, 'va lua cu el şi duşmanii în mormânt', precizând că prin 'duşmani' înţelege 'toţi străinii non-europeni'", a explicat Beccuau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel