UPDATE: Cel puțin nouă persoane ucise, printre care copii / Atac armat într-o şcoală din Rusia. Șase persoane au fost ucise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maurício Mascaro)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maurício Mascaro)
Șase persoane au fost ucise și alte douăzeci rănite în urma urma unui atac armat care a avut loc într-o școală din Rusia.

UPDATE:  Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 20 rănite, printre care copii, în cursul unui incident armat într-o şcoala din oraşul Ijevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus, potrivit căruia autorul atacului s-a sinucis, transmit AFP şi Reuters.

Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis, a indicat ministerul, scre Agerpres.

Anterior, guvernatorul regiunii Udmurtia, Aleksandr Breşalov, indicase că printre victime se află copii şi că un paznic a fost de asemenea ucis. Agenţia de presă RIA l-a citat pe guvernatorul Breşalov potrivit căruia un bărbat neidentificat a intrat în şcoală şi a ucis un paznic. El a adăugat că există morţi şi răniţi în rândul elevilor. 

_______________________________________________________________________

Un bărbat înarmat a ucis şase persoane la o şcoală din oraşul rus Ijevsk, a comunicat Ministerul de Interne al Rusiei pe Telegram. Ramura Udmurtia a Ministerului de Interne a transmis că atacatorul s-a sinucis şi că alte 20 de persoane sunt rănite, scrie Rador.

Agenţia de presă RIA l-a citat pe guvernatorul Aleksandr Brecealov, din regiunea Udmurtia, a cărei capitală este Ijkev, spunând că un bărbat neidentificat a intrat în şcoală şi l-a ucis pe paznic. El a declarat că au fost ucişi şi răniţi elevi ai şcolii.

Citește și:

Rusia ar putea mobiliza forțat prizonierii de război ucraineni, pentru a lupta împotriva propriei țări, avertizează Institutul pentru Studii de Război

Presa de stat rusă ar fi relatat sâmbătă că prizonierii de război ucraineni deținuți în tabăra de prizonieri de la Olenivka au „cerut verbal” autorităților Republicii Populare Donețk (DNR) să le permită să lupte în Batalionul de cazaci voluntari „Bohdan Hmelnițki” al DNR.

„În cazul în care forțele rusești sau forțele proxy rusești au constrâns prizonierii de război ucraineni să intre în luptă, aceasta ar fi o încălcare a Convenției de la Geneva privind prizonierii de război, care prevede că „niciun prizonier de război nu poate fi trimis sau deținut în niciun moment în zone în care poate fi expus la focul din zona de luptă” și nu trebuie „să fie angajat la munci nesănătoase sau periculoase”, subliniază ISW.

Totodată, think tank-ul susține că pozițiile deținute de oamenii din conducerea militară rusă continuă să se schimbe, ceea ce sugerează că președintele rus Vladimir Putin continuă să vadă problemele sistemice.

Rușii au început să caute pe Google „cum să-ți rupi mâna acasă“, după ce Putin a anunțat mobilizarea: M-au urmărit din februarie, încercând să-mi propună un contract

Tot mai mulți ruși caută diverse metode pentru a scăpa de înrolarea în armată, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială.

La câteva ore de la discursul președintelui Vladimir Putin care a declarat miercuri o mobilizare militară parțială, bărbați din toată Rusia, inclusiv unii care au încercat să ignore războiul din Ucraina, și-au găsit brusc viețile aruncate în haos în timp ce au fost chemați la mobilizare.

Bărbații, în mare parte rezerviști sub 35 de ani, care au servit în armată și au grade militar, au primit înștiințări scrise în birourile lor sau la domiciliu. În unele cazuri, li s-au verificat actele de identitate pe stradă și li s-a spus să se prezinte la un control de sănătate. Alții au primit comenzi prin telefon. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel